Že drugič letos v Skradin

Slovenski veslači so ponovno odšli v Skradin, tokrat na dvotedenske priprave. Če jim vreme slučajno kak dan zagode, bodo tako vseeno imeli možnost opraviti začrtan trening. S tem pa se začne začetek specifični veslaški trening.

Namen priprav je, da se doseže stik z veslanjem, kajti zimska pavza, ko veslači ne trenirajo na vodi, je bila kar dolga (z izjemo enotedenskih priprav prav tako v Skradinu v mesecu januarju). Po vsej verjetnosti bodo izvedli tudi kakšno neformalno testiranje v enojcih, dvojcih in dvojnih dvojcih; proti koncu priprav pa bo sledilo mogoče tudi kakšno tehnično sestavljanje posadk.

Na pripravah so pod budnimi očni trenerjev Miloša Janše, Dušana Juršeta in Jana Ilarja prisotni praviloma vsi kandidati za A reprezentanco ter del mlajših veslačev: Iztok Čop, Luka Špik, Jan Špik, Janez Zupan , Aleš Zupan, Tomaž Pirih, Žiga Pirih, Rok Kolander, Gašper Fistravec, Janez Jurše, Jernej Jurše, Janez Zupanc, Marko Grace, Rok Gradišnik; Anja Šešum, Jure Cvet, Matevž Malešič, Matej Rojec, Gašper Močnik, Andraž Bortnar Vasle.

Ter še: Jure Grace, Grega Domanjko, Karin Kaiser, Gregor Mumel, Leon Heričko,  Tadej Šantl in Simon Polak.

Sicer pa so za veslači že trije testi, ki so jih imeli v decembru, januarju in preteklo nedeljo. Rezultatsko se je najbolje na vseh odrezal Iztok Čop, sledil mu je Luka Špik. Selektor izbrane vrste je rezultate komentiral:

"Zadnji test je pokazal boljše rezultate kot v lanski sezoni. Pred tem pa smo imeli še en drugačen test (januarja) kot je običajno, na krajše razdalje in po moji oceni so nekateri predvsem mlajši veslači v primerjavi s prejšnimi leti pošteno napredovali."

Rezultati testov:

test_december_2010

test_januar_2011

Test Februar 2011

Sponzorji in partnerji VZS ter veslaških klubov

• 1.jpg
  • 2.jpg