Jutri predtekmovanja v Etonu

Otvoritev letošnjega mladinskega svetovnega prvenstva je bila že včeraj, medtem ko se tekmovanja za naše posadke pričnejo jutri. V predtekmovanjih bodo nastopili vsi trije naši čolni - dvojni dvojec, dvojec in ženski enojec.

Prvenstvo je bilo s prisrčno porireditvijo otvorjeno včeraj v glavni zgradbi univerze Royal Holloway, v sklopu katere so v nastanjene vse reprezentance. Nastanitvene kapacitete tega camupsa bodo naslednje leto uporabljene tudi kot olimpijska vas za veslače. Danes popoldne so na jezeru Dorney že potekala prva predtekmovanja, naši reprezentantje pa bodo s tekmovanji začeli jutri. Sicer je tu že cel teden neobičajno vreme za te kraje - večinoma je sončno s tempretaurami okrog 30 stopinj. Že za jutri pa je napoved slabša in prilakovati je prvi dež. Olimpijska proga je v teh dneh brez omembe vrednega vetra, tako da tudi po tej strani ni skrbi med reprezentancami.

Jutri se bosta prva na progo podala Matej Grobelnik in Gregor Boltič. Nastopila bosta v prvi predtekmovalni skupini ob 10:06. Neposredno v polfinale vodita prvi dve mesti, za to pa bosta naša dva borila s posadkami Španije, Srbije, Velike Britanije, Nemčije in Litve.

Ob 10:48 bosta nastopila Jan Kanduč in jernej Markovc. V prvi skupini si bosta ob posadkah Velike Britanije, Nizozemske, Južne Afrike, Mehike in Estonija skušaka priveslati prvo mesto, ki edino vodi neposredno v polfinale. Ostali bodo imeli drugo možnost za napredovanje v petkovem repasažu.

Tarin Čokelj bo v enojcu nastopila ob 11:42. V drugi predtekmovalni skupini bo veslala ob skifistkah Belgije, Venezuele, Švice in Irske, neposredno v polfinale pa vodita prvi dve mesti.

Sponzorji in partnerji VZS ter veslaških klubov

• 1.jpg
  • 2.jpg