Na Henley Royal Regatti Fistravec v finalu, Hrvat do četrtfinala

Na letošnji Henley Royal Regatti sta nastopila dva slovenska veslača, in sicer Rajko Hrvat v enojcu in Gašper Fistravec v mednarodni posadki v dvojnem dvojcu. Fistravec je z izraelskim soveslačem Danijem Fridmanom osvojil drugo mesto, medtem ko se Hrvat izpadel v četrtfinalu. Za oba veslača je bil to prvi nastop na tem slovitem in posebnem tekmovanju.

res5218-double-sculls-m2x-1

V predtekmovanju sta Gašper Fistravec in Izraelec Dani Fridman  premagala Nemca Syringa in Appla (RC Magdeburg), v polfinalu pa belgijsko posadko lahkih veslačev Brysa in van Zandwegheja. V velikem finalu  je slovensko-izraelska zasedba izgubila dvoboj proti članoma slovitega angleškega kluba Leander Middletonu in Beaumontu, ki sta bila letos dvakrat šesta na svetovnih pokalih v Vareseju in Luzernu. Naš veslač Gašper Fistravec je tako na svojem prvem nastopu na Henleyu osvojil odlično drugo mesto.

Rezultati dvojnega dvojca – Double sculls Challenge Cup

res5138-diamond-sculls-m1x-2

Rajko Hrvat je v predtekmovanju premagal člana hamburške Hanse Runkeja in se tako uvrstil v nadaljnje tekmovanje. V četrtfinalu se je v dvoboju pomeril z Nizozemcem Stefanom Broeninkom, letos že četrtim na svetovnem pokalu v Luzernu med težkimi skifisti. Nizozemec je bil premočan, tako da je Rajko v četrtfinalu zaključil nastope na Henleyu, kjer je nastopil prvič v svoji karieri. Tekmo enojce je presenetljivo zmagala Belgijec Obreno, ki je v finalu porazil aktualnega olimpijskega prvaka in petkratnega zmagovalca Henleya Novozelandca Drysdalea.

Rezultati enojca – Diamonds Challenge Sculls

Več o slovenskih nastopih na HRR

Vse o Henley Royal Regatti