Rezultati prvega dne / Results of Day 1

Blejsko jezero od 12. do 14. junija 2015 gosti jubilejno 60. Mednarodno regato, na kateri nastopa 387 veslačev in veslačic iz 10 držav – Avstrije, Hrvaške, Češke, Nemčije, Madžarske, Srbije, Slovaške, Turčije, ZDA in Slovenije. Danes dopoldne smo spremljali finalne boje prvega dne regate.

Rajko Hrvat in Marko Bolha sta zmagala pred madžarsko in hrvaško posadko. Vodila sta skozi celotno progo in zmagala s prednostjo dveh čolnov ter tako dobila svojo prvo skupno tekmo.

Rajko Hrvat po tekmi: »Vremenski pogoji danes niso dopuščali, da bi pokazala še kaj več. Cilj je bila zmaga in opraviti dobro tekmo. Jutri bo konkurenca nekaj močnejša, tako da bo treba pokazati še več. S prehodom iz enojca sem sicer imel nekaj težav, saj je dvojni dvojec vendarle hitrejši čoln. V preteklih dveh tednih smo večinoma delali na uveslavanju in skupnih kilometrih. Glavni cilj je svetovni pokal v Luzernu, do takrat pa potrebujeva še precej skupnih kilometrov. Današnja in jutrišnja tekma bo odlična popotnica za naprej in se že veselim novih treningov in Luzerna.«

Med dvojni dvojci sta bila Janez Zupan in Gašper Fistravec druga, za svetovnima prvakoma bratoma Valentom in Martinom Sinković s Hrvaške in pred slovaško posadko Režnak-Redr.

Gašper Fistravec po tekmi: »Blejska mednarodna regata sicer prihaja sredi bazičnih priprav za Luzern, tako da sva trenutna daleč od tistega, kar si želiva. V Luzernu bi morala biti forma tista prava. Današnja tekma je vseeno pokazala, da znava borbati in da sva sposobna odpeljati kakovostno kljub slabi pripravljenosti. Malo se je sicer poznala moja bolezen iz začetka tega tedna, vendar pa nama je vsaka tekma dobrodošla, še posebej domača. Evropsko prvenstvo je pokazalo, da sva v krogu tistih, ki bi na SP lahko konkurirali za mesta na OI. Ostaja skupaj in sva na treningih 100% in še več, treninge izvajava dosledno in se drživa plana, ki smo ga naredili s selektorjem. Do Luzerna bo večina priprav potekala v Mariboru in na Bledu, nekaj tudi v Zagrebu skupaj s Hrvati. Potem ne bo več izgovorov, da nisva uveslana in v Luzernu se bo videlo, koliko sva vredna. Upam, da bo to tudi dobra popotnica za svetovno prvenstvo.«

V enojcu je zmagal Viktor Jasinski iz Srbije, najboljši Slovenec je bil Gašper Ferlinc na drugem mestu, tretji pa je bil Aleš Zupan. V lahkem enojcu je bil Aleš Jalen peti, zmagal je Hrvat Luka Radonić.

V mladinskem enojcu je bil najboljši slovenski predstavnik Nik Krebs s tretjim mestom, med dekleti pa sta bili Alja Škrlj četrta, Valentina Alicia Miklavčič pa peta.

Drugi del regate se začne že danes s popoldanskimi predtekmovanji, finala bodo jutri dopoldne.

Rezultati / Results

Fotogalerija