Trije slovenski čolni na mladinskem svetovnem prvenstvu v Hamburgu

mario Novice 0 Komentarjev

Na mladinskem svetovnem prvenstvu v veslanju, ki bo ta teden potekal v nemškem Hamburgu, bo nastopila šesterica slovenskih veslačev, ki bodo nastopili v treh disciplinah. V dvojnem četvercu bodo veslali Aleš Jalen, Kristjan Markovc, Žiga Zarič in Vid Pugelj, v enojcih pa med Miha Aljančič in Andreja Kekič. Na prvenstvu bos nastopila 752 tekmovalcev in tekmovalk iz 57 držav.

DSC_0014(1)

Hamburška proga je doslej gostila že kar nekaj velikih tekmovanj, nazadnje tekmo svetovnega pokala leta 2011. Tudi tokrat je na mladinskem svetovnem prvenstvu velika udeležbe reprezentanc z vsega sveta, Slovenija pa nastopa s tremi posadkami. Lani je najboljši rezultat na MSP uspel dvojcu Ferlinc-Ramšak, ki je osvojil bronasto medaljo, od aktualnih udeležencev pa sta v sedmouvrščenem dvojnem četvercu nastopila Žiga Zarič in Vid Pugelj. Naši mladinci so sicer v letošnji sezoni že uspešno nastopili na mladinskem evropskem prvenstvu v Belgiji, kjer je dvojni četverec v postavi Aleš Jalen, Kristjan Markovc, Nik Krebs in Vid Pugelj osvojil bronasto medaljo.

DSC_0140

V dvojnem četvercu bodo nastopili Aleš Jalen, Kristjan Markovc (oba VK Bled), Žiga Zarič (VK Dravske elektrarne Maribor) in Vid Pugelj (VK Ljubljanica. Od postave za MEP je  Krebsa zamenjal Žiga Zarič, ki je na MEP nastopil v enojcu in zasedel sedmo mesto. Skozi sezono se je izkazal za najmočnejšega posameznika, kar pomeni še okrepitev tega čolna. Posadka je v tej postavi nastopila na mednarodni regati na Bledu in v čeških Račicah in obakrat suvereno zmagala in obenem dosegala dobre čase.

V konkurenci dvojnih četvercev je sicer prijavljenih 27 čolnov.

DSC_0009(1)DSC_0066(2)

V moškem enojcu bo nastopil Miha Aljančič (VK Bled), ki je na mednarodni regati v Račicah zasedel drugo mesto. To bo zanj prvi nastop na enem od velikih tekmovanj, med skifisti pa je prijavljenih 32 tekmovalcev.

DSC_0118(1)

V ženskem enojcu bo nastopila Andreja Kekič (VK Izola), ki je letos debitirala na evropskem prvenstvu. Prav v njeni disciplini je konkurenca najštevilčnejša, saj je prijavljenih 35 tekmovalk.

Prvenstvo se bo s predtekmovanji začelo jutri, ko bodo nastopili tudi vsi trije naši čolni. Finala bodo na sporedu v nedeljo. Posadke na prvenstvu vodita trenerja Primož Merf in Dušan Jurše, ki je tudi vodja reprezentance, za regeneracijo tekmovalcev pa skrbi maserka Metka Roner.

Športni pozdrav!

Jernej Slivnik