Veliko priznanje VZS za sezono 2016 je prejel Rajko Hrvat

dsc_0008

Veslaška zveza Slovenije je po sobotni redni in volilni skupščini podelila že priznanja za leto 2016, slovesna prireditev pa je tradicionalno potekala v hotelu Astoria na Bledu.

dsc_0037

Veliko priznanje za uspehe v pretekli sezoni je prejel Rajko Hrvat, ki je v lahkem enojcu osvojil bron na EP, četrto mesto na SP in drugo mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala. Enakega priznanja je bil deležen še njegov trener Iztok Butinar, medtem ko je Hrvat prejel še jubilejno priznanje za desetletnico nastopanja za reprezentanco. Priznanje jima je podelil predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec. Rajko je prejel tudi jubilejno priznanje ua 10 let reprezentančne kariere.

dsc_0020

V veslaških reprezentancah že 15. leto kot trener reprezentančnih posadk deluje mariborski strokovnjak Primož Merf, ki je za to obletnico prejel jubilejno priznanje.

dsc_0015-1

Njegov varovanec Jaka Čas je prejel priznanje za odmevne rezultate v mlajših kategorijah, saj se je kot mlajši mladinec uvrstil v mladinsko reprezentanco, osvojil šesto mesto na MEP v dvojnem dvojcu, v pretekli sezoni pa je bil neporažen v kategoriji mlajših mladincev.

dsc_0018

Priznanje za najodmevnejši preboj sezone je prejel Blejec Aleš Jalen, zelo perspektivni lahki veslač v kategoriji do 23 let. V pretekli sezoni je sedmo mesto na SP U23 v lahkem enojcu, močno je napredoval od prejšnje sezone in dosegal zelo dobre absolutne čase v enojcu.

dsc_0023

Stekleno veslo za uradni zaključek športne poti je prejel Jan Špik, ki se je z veslanjem začel ukvarjati leta 2001, že leta 2004 pa prvič nastopil za reprezentanco na MSP. Njegovi največji uspehi v karieri so bili bronasta medalja v dvojnem četvercu na EP 2012, peto mesto v dvojnem dvojcu na SP 2009 , šesto mesto v enojcu na EP 2010 in naslov svetovnega mladinskega prvaka v dvojnem četvercu leta 2005.

Veslaška zveza Slovenije se je ob koncu štiriletnega obdobja za odlično sodelovanje zahvalila tudi sponzorskim partnerjem in dobaviteljem:

• Podium d.o.o. (Cr – kot zvesti dobavitelj oblačil Craft za reprezentance v obdobju 2012-2016
  • SportsArt d.o.o. – kot zvesti dobavitelj športnih napitkov TGSportlife za reprezentance v obdobju 2013-2016
  • Rodeo Team d.o.o. – kot zvesti dobavitelj športnih in sončnih očal Bolle in Bliz za reprezentance v obdobju 2013-2016
  • Intersocks d.o.o. – kot zvesti dobavitelj obutve Crocs za reprezentance v obdobju 2011-2016
  • VSŠGT Bled, Hotel Astoria – kot uradni hotel in partner pri nameščanju reprezentance in udeležencev veslaških tekmovanj na Bledu
  • Wolpar d.o.o., Hotel Veter – kot uradni hotel in partner pri nameščanju reprezentance v Mariboru