63. Prvomajska veslaška regata

Meta Zoran Novice

Danes je Bled gostil 63. Prvomajsko veslaško regato, na kateri so tekmovali slovenski člani, mladinci in pionirji iz petih slovenskih klubov.

Največ zanimanja so poželi člani v enojcih, saj so se med sabo pomerili kar trije reprezentanti, ki bodo maja Slovenijo zastopali na tekmi svetovnega pokala v Zagrebu in nato na domačem evropskem prvenstvu. Vlogo prvega favorita je upravičil Filip-Matej Pfeifer, ki s časom 7:00,58 za nekaj manj kot dve sekundi premagal lahkega veslača Rajka Hrvata, Nik Krebs, ki sicer z Jako Časom tekmuje v dvojcu brez krmarja, pa je bil četrti. Tretje mesto je osvojil blejski veslač Izak Žvegelj.

Filip-Matej Pfeifer: Pričakoval sem, da bom moral odpeljati resno tekmo, ker vsakič, ko tekmuješ z Rajkom, veš, da se boš moral potruditi. Če je on v konkurenci, doda nek pritisk, ker je res težko priznati poraz lahkemu veslaču.

Med dekleti je zmago pričakovano slavila Nina Kostanjšek, in sicer pred Jano Dremelj in Laro Čas.

Nina Kostanjšek: Tekmo sem vzela kot pripravo na naslednje tekme, saj ta regata pomeni več kot le trening. Že ogrevanja se lotiš točno tako kot na tekmi, zato mi je to tekmovanje prišlo prav.

Vsi reprezentanti so dopoldne najprej nastopili v predtekmovanju, takoj za tem pa so se udeležili še 1. Teka na Blejski Grad. Glavni sponzor dogodka je Zavarovalnica Sava, ki podpira tudi našo reprezentanco.

Vse rezultate 63. Prvomajske regate najdete na tej povezavi: http://www.timing-mojstrana.com/starastran/Veslanje/