Filip-Matej Pfeifer malenkost boljši od Isaka Žveglja

Meta Zoran Novice

Na Blejskem jezeru je ta konec tedna znova zelo živahno. Na njem se namreč za naslove državnih prvakom potegujejo tako kajakaši in kanuisti na mirnih vodah kot tudi veslači. Vrhunec prvega dneva tekmovanja je bil zagotovo moški finale enojcev, v katerem ni veliko manjkalo, da bi videli veliko presenečenje. 

Za naslov sta se med drugim pomerila najboljša slovenska skifista to sezono Filip-Matej Pfeifer ter Isak Žvegelj, pa tudi lahki veslač Rajko Hrvat in npr. Nik Krebs, ki je sicer vso sezono veslal v dvojcu z Jako Časom. Ko so fantje švignili mimo Blejskega otoka, je zanesljivo vodil domačin Isak Žvegelj. Nato pa je z izjemnim zaključkom niz zmag med slovensko konkurenco nadaljeval Ljubljančan Filip-Matej Pfeifer. Na koncu je zmago slavil z vsega 74 stotinkami prednosti pred Žvegljem. Tretji je bil Rajko Hrvat. 

“Z rezultatom sem zadovoljen, čeprav nisem šel v tekmo z mislijo na zmago. Po svetovnem prvenstvu sem si vzel nekaj časa, da sem si spočil glavo. Ta tekma je bila zame kot začetek nove sezone in pregled, kaj se sploh dogaja. Imaš pa vedno v glavi misel, da boš izkoristil priložnost, če se bo le pojavila. Do konca tekme ni kazalo najbolje, na koncu pa sem “za foro” poskusil in se uspel odpeljati mimo Isaka,” je po tekmi dejal Pfeifer. 

Dva tedna po svetovnem prvenstvu je bilo v njegovem glasu še vedno čutiti veliko razočaranje zaradi slabih predstav v Beogradu. Pa tudi odločnost, da bo prihodnje leto drugače: “Resnega sestanka še ni bilo, zgolj nekaj govora o tem, kaj bi bilo lahko drugače, kaj bi bilo lahko bolje. Prišli smo do tega, da grem zagotovo v še eno sezono še bolj zagrizeno kot letos, da si poskusim zagotoviti mesto na olimpijskih igrah. Natančnejši načrt bomo naredili v naslednjih tednih. Potem pa bomo videli, kaj se bo zgodilo.” In kaj bi zagotovo rad naredil drugače? “Najbolj bo prišlo prav, če bo več treninga v sparingu. Dober primer tega je današnja tekma. Govorili pa smo tudi v tem, da bi trenirali v različnih vremenskih razmerah, tudi takrat, ko ni najbolj pametno iti na vodo,” je zaključil Pfeifer.

Državno prvenstvo se bo zaključilo jutri.

Rezultati M1x

Ostali rezultati