Filip-Matej Pfeifer SP končal na 32. mestu

Meta Zoran Novice

Skifist Filip-Matej Pfeifer je prvi izmed slovenskih reprezentantov, ki je na svetovnem prvenstvu v Beogradu prišel do končne uvrstitve. Z 2. mestom v finalu F je osvojil končno 32., kar je velik korak nazaj od lanskega SP, kjer je bil 18. “Vedeli smo, da so mesta, ki vodijo na olimpijske igre težko dosegljiva, 32. mesto pa vsekakor ni rezultat, ki bi si ga želel oz. pričakoval,” je takoj po nastopu dejal Pfeifer. Veter, ki pravzaprav že celo prvenstvo nagaja vsem tekmovalcem, ni bil izgovor za slabe nastope. “Najboljši veslači bodo končali tam, kamor sodijo. Veslačev na mojem nivoju je pa veliko in tu lahko že dve sekundi naredita precejšnjo razliko v uvrstitvi.”

Svetovno prvenstvo žal ni pokazalo, da zmore več, kot je kazal skozi vso sezono. Pred prvo tekmo svetovnega pokala v Zagrebu je zbolel, na domačem evropskem prvenstvu ga je oslabela sončarica, v Luzernu je bil žrtev nenavadnega tekmovalnega sistema: “Cela sezona je bila daleč od tega, kar sem si želel. Pozimi sem si poškodoval nogo in od takrat ni šlo nič po načrtih. Je pa odpoved nastopa v Zagrebu potem vplivala na nadaljevanje sezone. Takrat bi najlažje prišel do nosilca skupine in bi mi bilo na kasnejših tekmovanjih morda lažje. Vsekakor je treba sezono čimprej pozabiti.” In začeti razmišljati o novi: “Spomladi bo na voljo še nekaj vozovnic za olimpijske igre, ampak do takrat se bo treba še kaj naučiti iz te sezone. Definitivno pa še vedno imam željo in cilj takrat pokazati, da sodim višje. Treba bo iti korak za korakom, najprej pa spočiti telo in glavo.”

Jutri bo tekmovanje zaključil lahki veslač Rajko Hrvat, in sicer v finalu C, Jaka Čas in Nik Krebs v dvojcu brez krmarja bosta v soboto nastopila v finalu D, prav tako za mesto med 19. in 24. pa se bo v nedeljo potegovala tudi skifistka Nina Kostanjšek.