Na Blejskem jezeru je znova živahno

Meta Zoran Novice

Ob 15.00 se je na Bledu s predtekmovanji začela 67. mednarodna veslaška regata. Med 506 tekmovalci lahko spremljamo tudi četverico slovenskih A reprezentantov, in sicer Rajka Hrvata, Nino Kostanjšek, Nika Krebsa in Jako Časa. Filip-Matej Pfeifer se je moral zaradi zdravstvenih težav nastopom odpovedati. Vsi bodo tekmovali na obeh tekmah. Finalni obračuni so na sporedu v soboto in nedeljo dopoldne.

Največ znova pričakujemo od veslača izolskega Arga Rajka Hrvata, ki je hitro prebolel razočaranje po 4. mestu na domačem evropskem prvenstvu: “Nekaj dni je bilo težkih, a povratka ni. Razočaranje je bilo veliko, saj sem si na domačem terenu želel osvojiti kolajno. Žal se ni izšlo, a časa za objokovanje niti ni. Po prvenstvu sem si prislužil dva prosta dneva, ko sem se »odklopil« od veslanja, od tedaj pa je vse potekalo normalno.” Nekoliko neobičajno pa je dejstvo, da ta konec tedna ni prijavljen v konkurenci lahkih veslačev, ampak vesla v odprti konkurenci: “S trenerjem Anžetom Blažičem sva se odločila, da se bom na mednarodni regati preizkusil v odprti kategoriji, ker je tu konkurenca večja in lahko bolj napredujem. Pravzaprav si želim teh težkih tekem. Moj cilj je pokazati najboljše možne nastope, brez vsakega taktiziranja. Nastopov se zelo veselim. Po mednarodni regati pa se bova odločila, kako naprej na tekmo svetovnega pokala v Lucernu in na svetovno prvenstvo v Beogradu.”

Tudi Nina Kostanjšek je slaba dva tedna po evropskem prvenstvu bolj zadovoljna s svojim 9. mestom, kot je bila po finalu B: “Uvrstitev je enaka kot lani, ampak v resnici sem bila tokrat precej bližje finalu A. Po evropskem prvenstvu sem se dobro spočila in sem pripravljena na novi tekmi na Bledu. Zelo se ju veselim, saj se prijavljenih kar 19 skifistk. Večine ne poznam, tako da ne vem točno, kako so pripravljene. Vem pa, da me čaka težka tekma.” Ena od njenih konkurentk bo tudi Jana Dremelj, a le na prvi tekmi. Na drugi bosta namreč skupaj sedli v dvojnega dvojca. “Že na pripravah sva za popestritev treninga nekajkrat veslali skupaj, tudi na regati v Zagrebu, zdaj pa se želiva še enkrat preizkusiti skupaj. Naveza sicer ne bo dolgoročna, saj se Jana konec poletja odpravlja na študij v ZDA.”

Dogajanje na Bledu lahko spremljate v spletnem prenosu na https://www.bledrowing.com/.

Spored, 9. 6. 2023

Spored, 10. 6. 2023