Pred nami je 67. mednarodna veslaška regata

Meta Zoran Novice
Blejsko jezero bo po uspešno izvedenem in medijsko odmevnem evropskem prvenstvu ta vikend med 9. in 11. junijem gostilo še tradicionalno že kar 67. mednarodno veslaško regato I FEEL SLOVENIA 2023 BLED INTERNATIONAL REGATTA (https://www.bledrowing.com/regattas/2023-bled-international-regatta/).
 
Tradicionalnega veslaškega tekmovanja, ki v organizaciji Veslaške zveze Slovenije poteka že vse od leta 1950 in velja za največjo veslaško regato v Srednji Evropi, se letos udeležuje 506 tekmovalcev in tekmovalk, ki bodo nastopili v 524 čolnih. Skupaj s spremljevalci bo na Bledu ponovno blizu 1.000 udeležencev iz kar 16 držav: Avstralije, Avstrije, Bolgarije, Hrvaške, Velike Britanije, Gruzije, Nemčije, Madžarske, Italije, Japonske, Moldavije, Srbije, Švice, Slovaška, ZDA in Slovenije. Predtekmovanja bodo potekala v petek in soboto popoldne, finala pa v sobotnih in nedeljskih dopoldanskih urah.
 
Poleg številnih nočitev, ki jih bodo ustvarili udeleženci, gre za lepo popestritev športno-turistične ponudbe Bleda in Slovenije in potrditev priljubljenosti Blejskega jezera kot prizorišča velikih veslaških tekmovanj. Letos se prvič obeta tudi neposredni prenos preko interneta na spletni strani www.bledrowing.com.
 
Veljavnost dogodke je prepoznala tudi Slovenska turistična organizacija, ki je tudi ekskluzivni partner I FEEL SLOVENIA 2023 BLED INTERNATIONAL REGATTA.