Rajko Hrvat v četrtfinale SP-ja, ostali v repasaž

Meta Zoran Novice

V veslaškem centru na Adi Ciganliji v Beogradu se je danes začelo svetovno prvenstvo. Že prvi dan tekmovanja so šli z željo po neposredni uvrstitvi v četrtfinale na Savo vsi štirje slovenski čolni, vendar pa se je repasažu izognil le Rajko Hrvat.

Bronasti lahki skifist z lanskega svetovnega prvenstva je nastopil v 4. predtekmovalni skupini. V četrtfinale so vodila prva štiri mesta in izkušeni Hrvat je večino časa nadzoroval dogajanje s 3. mesta. Napredovanje ni bilo nikdar ogroženo. Ciljno črto je prečkal tretji, za zmagovalcem skupine, Špancem Manelom Balasteguijem, je zaostal za slabih 8 sekund. 

Četrtfinale lahkih enojcev je na sporedu v sredo, vse ostale slovenske posadke pa morajo v repasaže že jutri. Filip-Matej Pfeifer je bil v svoji predtekmovalni skupini četrti (naprej sta vodili zgolj prvi dve mesti), Nina Kostanjšek je bila 6 sekund prepočasna za četrtfinale (bila je prav tako 4.), Jaki Času in Niku Krebsu v dvojcu brez krmarja pa je za napredovanja zmanjkala dobra sekunda in pol, predtekmovanje sta končala na 5. mestu.