Ta medalja je naša, ne najina!

Meta Zoran Novice

Mladi slovenski veslači se veselijo novega velikega uspeha. Arne Završnik in Jakob Brglez v dvojcu brez krmarja sta se na evropskem prvenstvu do 23 let v Krefeldu v Nemčiji prebila v veliki finale, tam pa z odlično predstavo osvojila srebrno medaljo.

Mariborčana sta večji del tekme veslala celo na prvem mestu, v zaključku pa sta Romuna Andrei Mandrila in Claudiu Neamtu upravičila vlogo prvih favoritov. Kar Jakobu Brglezu ni bilo težko priznati: “Vso tekmo sva se skušala držati na 2. mestu, ampak sva presenetljivo uspela veslati pred Romunoma. Na koncu sva slabše “finiširala”. Žal ni bilo dovolj za zlato kolajno. Morda pa nama jo uspe osvojiti v prihodnosti.”

Dvojec je z novimi stopničkami na velikih tekmovanjih nadgradil lansko srebrno medaljo na svetovnem prvenstvu do 19 let, na kar je ponosen tudi Arne Završnik, ki sicer še vedno sodi med mladince: “Konkurenca na tekmovanjih do 23 let je seveda močnejša, ampak mislim, da se z Jakobom lahko nadejava še veliko uspehov.” Jakob pa je še dodal: “Rad bi se zahvalil trenerju Primožu Merfu, ker brez njega ne bi bilo nič mogoče. Hvala tudi vsem najinim soveslačem. Ta medalja je naša, ne najina.”

Slovenijo so na EP zastopale še tri posadke. Semen Kravchuk med enojci in lahki skifist Jure Hojkar sta osvojila 6. mesti, medtem ko sta Luka Alexander Halozan Bayley in Jurij Korbar med dvojnimi dvojci z zmago v finalu B zasedla končno 7. mesto.