Mladinska reprezentanca potuje v Minsk

mario Novice 0 Komentarjev

Prihodnji konec tedna bo v Minsku tretja izvedba mladinskega evropskega prvenstva v veslanju. To tekmovanje nam je v preteklih dveh letih prineslo tri odličja, letos pa v Belorusijo pošiljamo dve perspektivni posadki, dvojca in dvojnega četverca. Prvenstva se udeležuje 25 držav, kar je še dve več kot lani na odlično organiziranem prvenstvu na Bledu.

dsc_4206

V dvojcu bosta nastopila Miha Ramšak in Gašper Ferlinc, oba člana VK Dravske elektrarne Maribor. Lani sta bila člana četverca, ki je na MEP osvojil bronasto medaljo na MSP pa peto mesto.

dsc_4182mep 2013_dvojec

Letos sta bila v dvojcu uspešna na kriterijskih mednarodnih regatah (1. in 2. mesto v Zagrebu, 2. in 3. mesto v Münchnu) in tudi glede na čase, ki jih dosegata na treningih, sodita v širši krog favoritov.

V dvojnem četvercu bodo veslali Gašper Ostanek (VK Nautilus Koper), Dean Maslo (VK Argo Izola), Žan Črnac (VK Nautilus Koper) in Žiga Zarič (VK Dravske elektrarne Maribor).

dsc_4166mep 2013_dvojni cetverec

Posadka je bila sestavljena iz najboljših mladinskih skulistov v začetku meseca in je na močni mednarodni regati v Münchnu zasedla šesto mesto.

Cilj za obe posadki je uvrstitev v veliki finale. Med dvojci je prijavljenih 14 posadk, med dvojni četverci pa 12. Predtekmovanja in repasaži bodo na sporedu v soboto, polfinala in finala pa v nedeljo.

Reprezentanco na prvenstvu vodi Dušan Jurše, poleg sta še trenerja Primož Merf in Boštjan Grča.

Uradna spletna stran

dsc_4414

Pred odhodom reprezentance je Veslaški center Bled, kjer sta bili posadki na zaključnih pripravah, obiskala astronavtka slovenskega rodu Sunita Williams in mladim veslačem zaželela uspešen nastop v Minsku.

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja