MEP Minsk – obe posadki uspešni v predtekmovanju

mario Novice 0 Komentarjev

Po včerajšnji otvoritvi prvenstva so bila danes dopoldne v Minsku na sporedu že predtekmovanja. Uspešni sta bili obe naši posadki, tako da ju bomo spremljali v jutrišnjem polfinalu.

dsc_4310dsc_4293

Miha Ramšak in Gašper Ferlinc sta v svoji predtekmovalni skupini vodila od starta in ciljno črto preveslala s čolnom prednosti pred posadko Srbije. Tretja je bila Italija, četrta pa Litva. Izmed 13 posadk v treh predtekmovalnih skupinah je naša posadka dosegla najboljši čas (6:48,53), kar je zelo dober obet za nadaljevanje prvenstva.

dsc_4186

Z zmago sta si Ramšak in Ferlinc priveslala nastop v polfinalu, ki bo na sporedu jutri ob 09:00.

Dvojni četverec, v katerem veslajo Gašper Ostanek, Dean Maslo, Žan Črnac in Žiga Zarič je nastopil v zanimivi drugi predtekmovalni skupini. Skozi celotno progo je vodila Rusija pred našo in italijansko posadko, v močnem zaključku tekme pa so prvo mesto osvojili Italijani pred Slovenci, Rusi in Litvanci. Prve tri posadke so se neposredno uvrstili v jutrišnji polfinale, ki bo na sporedu ob 09:24. Izmed 13 posadk je naša dosegla sedmi najboljši čas.

Jutri dopoldne bodo na sporedu polfinala, popoldne pa že velika finala.

dsc_4212

Vsi rezultati