Bled se že ogreva za svetovni pokal v veslanju

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Na Bledu se prireditelji že ogrevajo za letošnjo prvo tekmo svetovnega pokala v veslanju. Prva tekma sezone bo v gorenjskem biseru med 8. in 10. majem, prireditelji pa bodo v tekmovanje vključili tudi tradicionalno mednarodno regato. Bled bo tako ponovno dihal z veslaškim srcem in velja povabilo gledalcev v čim večjem številu.

Bled je tekmo svetovnega pokala najboljših veslačev že gostil leta 2010 kot generalko za svetovno prvenstvo leto kasneje. Tudi tokratni svetovni pokal bo nekakšna generalka, in sicer za svetovno prvenstvo veteranov leta 2017. Tekmovalci se bodo letos na Bled zgrnili že v sredo, 6. maja, ko bodo na sporedu prvi treningi, finalne preizkušnje bodo potekale tako v petek, 8. maja, kot tudi v nedeljo, 10. maja. V četrtek bo še žreb skupin in prog, v soboto sledijo polfinalne preizkušnje. Tekmovanja se bodo pričenjala ob 8.30 oziroma ob 9. uri dopoldan.

Prireditelji za prvo tekmo svetovnega pokala pričakujejo približno 600 tekmovalcev in tekmovalk iz 35 držav, poleg slovenskih še čolne iz Armenije, Albanije, Avstrije, Azerbajdžana, Belgije, Benina, Belorusije, Bolgarije, Bosne in Hercegovine, Čila, Češke, Egipta, Estonije, Francije, Hrvaške, Italije, Kitajske, Madžarske, Moldavije, Makedonije, Monaka, Nemčije, Irana, Italije, Izraela, Nizozemske, Poljske, Portugalske, Slovaške, Srbije, Španije, Švice, Turčije in Uzbekistana.

Partnerji pri organizaciji so Veslaška zveza Slovenije, Veslaški klub Bled in podjetje SI Sport d.o.o. Organizacijski odbor vodi predsednik VZS Jošt Dolničar, operativno pa sta najbolj dejavna izvršna direktorja Jernej Slivnik in Tim Farčnik.

Drugo tekmo svetovnega pokala bo med 18. in 21. junijem gostil italijanski Varese, tretjo in odločilno pa že tradicionalno švicarski Luzern med 10. in 12. julijem. Člani bodo imeli poleg tega še dva vrhunca sezone, med 29. in 31. majem bo v poljskem Poznanu evropsko prvenstvo, svetovno prvenstvo pa bo med 30. avgustom in 6. septembrom gostil francoski Aiguebelette.

Spletna stran Svetovnega pokala Bled 2015

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja