•                                          some_text

In Novice
Sep 18th, 2014
1793 Views

Veslaška zveza Slovenije bo v nedeljo, 21. septembra, na Bledu organizirala 24. Državno prvenstvo v veslanju, na katerem bodo nastopili tekmovalci in tekmovalke vseh sedmih slovenskih klubov v vseh starostnih kategorijah. Skupaj je prijavljenih 162 veslačev in veslačic v 157 čolnih.

Predtekmovanja bodo potekala med 10. in 12. uro, finalna tekmovanja se bodo pričela ob 14:30, zadnji start pa je predviden nekaj minut čez 18. uro.

Največ prijav je tradicionalno v mlajših kategorijah, med mlajšimi pionirji kar 37 enojcev, med mlajšimi mladinci pa tudi solidnih 21 skifistov. Za naslove državnih prvakov se bo potegovala tudi večina reprezentantov, z izjemo Mateja Rojca, Grega Domanjka in Jerneja Markovca. Zadnja dva sta že odpotovala v ZDA, kjer nadaljujeta študij na univerzi Washington v Seattlu.

Luka Špik bo nastopil v dvojnem dvojcu (predviden start ob 15:33) skupaj z mlajšim bratom Janom, za katerega bo to prvi nastop po poškodbi hrbta lanskega julija. Gašper Fistravec bo predvidoma nastopil kar trikrat, v enojcu, dvojnem dvojcu in dvojnem četvercu, prav tako imajo tri nastope predvidene njegovi klubski kolegi Jure Grace, Miha Ramšak in Gašper Ferlinc. V enojcu (predviden start ob 17:04) bodo nastopili Aleš Zupan, Janez Zupan in Rajko Hrvat, ki bo veslal tudi med lahkimi veslači.

Prijave DP 2014

DP 2014_urnik verzija 18.9.2014