25. Državno prvenstvo Bled 2015 – prijave in urnik

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

nedeljo, 27. septembra 2015, bo na Blejskem jezeru v organizaciji Veslaške zveze Slovenije in Veslaškega kluba Bled potekalo 25. Državno prvenstvo v veslanju. Prijavljenih je 183 tekmovalcev in tekmovalk iz vseh sedmih slovenskih veslaških klubov, ki bodo nastopili 124 čolnih oziroma različnih posadkah.

Medtem ko smo državne prvake v enojcih v kategorijah za člane, mladince in mlajše mladince dobili že na spomladanskem delu DP, se bodo tokrat tekmovalci in tekmovalke v teh kategorijah pomerili v večjih čolnih. Pri članih bo tako najbolj zanimivo v dvojnih dvojcih (finale ob 15:14), kjer bodo nastopile posadka izolskega Arga s srebrnim s SP Rajkom Hrvatom, blejska in dve mariborski posadki, v katerih veslata tudi člana letošnjega dvojnega dvojca Janez Zupan in Gašper Fistravec. Prav tako bo zanimiv obračun v dvojnih četvercih (finale ob 16:59), kjer so v blejskem, mariborskem in ljubljanskem čolnu zbrani praktično vsi reprezentanti v članski in U23 kategoriji.

Za kategorijo pionirjev in pionirk, kjer so prijave razveseljivo zelo številne, je to vrhunec tekmovalne sezone, pomerili se bodo v dveh starostnih skupinah. Posebnost letošnjega prvenstva je promocijska tekma osmercev, ki jih običajno na tekmah nacionalnega nivoja ni na sporedu, ob koncu tekmovalnega programa. V tej tekmi lahko nastopijo mešane ekipe po starostnih kategorijah in spolih.

Ob robu finalnih tekmovanj bomo pozdravili letos našega najuspešnejšega veslača Rajka Hrvata, ki je na nedavno končanem svetovnem prvenstvu v Franciji osvojil srebrno medaljo v lahkem enojcu, še prej pa srebro na svetovnem pokalu na Bledu in bron na EP v Poznanu.

DP 2015_Prijave

DP 2015_Preliminarni urnik

 

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja