Rezultati 56. Prvomajske regate Bled 2015

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Po včerajšnjem DP v enojcih so se danes veslači na Bledu pomerili še na 56. Prvomajski regati, na kateri so reprezentančni kandidati nastopili v večjih čolnih. Med članskimi dvojni dvojci je bila najuspešnejša naveza Gašper Fistravec in Janez Zupan, ki sta zmagala pred Matejem Rojcem in Alešem Zupanom. Najboljši mladinski dvojni dvojec tvorita Miha Aljančič in Nik Krebs.

DSC_0896Članski reprezentančni kandidati so nastopili v zanimivi tekmi dvojnih dvojcev, za katero so selektor in trenerji oblikovali posadke članov absolutno, mlajših članov do 23 let in lahkih veslačev. Gašper Fistravec in Janez Zupan sta vodila od start do cilja in na koncu dobila tekmo s slabimi petimi sekundami prednosti pred ljubljansko-blejsko navezo Matej Rojec – Aleš Zupan. Tretja sta bila perspektivna mlajša člana Gašper Ferlinc in Gašper Ostanek, člana mariborskega oziroma koprskega kluba.

Ob koncu programa so se člani pomerili še v dvojnih četvercev, kjer je bila uspešnejša kombinacija starejših tekmovalcev Gašper Fistravec, Janez Zupan, Matej Rojec in Aleš Zupan pred posadko z mlajšimi tekmovalci do 23 let, v kateri so nastopili Gašper Ferlinc, Gašper Ostanek, Aleš Jalen in Vid Pugelj.

Gašper Fistravec po tekmi: »Glede na to, da nimava skupnega treninga in sva šla takorekoč direktno na tekmo, je bil občutek za prvič dober. Ni pa še to tisto pravo, saj se pozna neusklajenost predvsem v sredini proge, vendar pa se to s treningi da nadoknaditi in je dobra popotnica za naprej.«

V mladinski kategoriji so reprezentančni kandidati prav tako najprej nastopili v dvojnih dvojcih in potem še v dvojnih četvercih. Pri mladincih sta bila v dvojnem dvojcu najboljša Miha Aljančič in Nik Krebs pred posadko izolskega Arga Martin Jug in Nejc Donaval. V dvojnem četvercu je prepričljivo zmagala posadka Aljančič-Krebs-Mahne-Donaval.

Pri dekletih je v enojcu zmagala Mariborčanka Maja Golja, v dvojnem dvojcu pa Izolanki Andreja Kekič in Tinka Kersikla.

Na Blejskem jezeru, ki je danes ponudilo odlične razmere za veslanje, smo spremljali še zanimive boje v kategoriji mlajših mladincev in pionirjev, kjer so bile prijave zelo številne.

Članska vrsta se bo v naslednjem tednu zbrala na skupnem treningu v Mariboru, po katerem bo selektor Dušan Jurše oblikoval posadke, ki bodo nastopile na tekmi svetovnega pokala na Bledu (8.-10. maj 2015).

Vsi rezultati

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja