59. Mednarodna regata Bled 2014 – rezultati drugega dne

mario Novice 0 Komentarjev

Danes dopoldne smo spremljali še zadnje dejanje letošnje mednarodne regate na Bledu – finale drugega dne. Najbolje med slovenskimi posadkami se je z zmago odrezal skifist Rajko Hrvat, dvojni dvojec in četverec sta bila tretja. Mladinski dvojni četverec je nastopil dvakrat in zmagal v mladinski konkurenci ter bil drugi v članski.

dsc_0651

Rajko Hrvat je danes precej suvereno opravil s konkurenco v enojcu, kljub temu da je kot lahki veslač nastopil v absolutni konkurenci. Drugi je bil Srb Kekić, tretji pa Madžar Metheisz.

Med dvojni dvojci sta bila Matej Rojec in Gašper Fistravec tretja, zmagala sta Hrvata Martin in Valent Sinkovič, druga pa je bila romunska posadka.

 dsc_0612

Tretji je bil tudi četverec v katerem so veslali Jure Grace, Matej Grobelnik, Gašper Ferlinc in Miha Ramšak. To preizkušnjo, sicer memorialno tekmo v spomin na našega odličnega veslača Saša Mirjaniča, je dobila turška posadka, drugo pa so bili Madžari.

 dsc_0657

Mladinska blejsko-mariborsko-ljubljanska kombinacija Aleš Jalen, Kristjan Markovc, Žiga Zarič in Vid Pugelj je zmagala med mladinskimi dvojnimi četverci.

 dsc_0478

Ob koncu programa pa so fantje pa nastopili še v članski konkurenci in tam osvojili srebro, zmagala je hrvaška posadka.

 dsc_0670

V mladinskem enojcu je srebrno medaljo osvojil Blejec Miha Aljančič, ki je zaostal le za tekmovalcem Crvene Zvezde iz Beograda.

dsc_0407

 

REZULTATI

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja