59th International Regatta Bled 2014 – Entries and Schedule

mario Novice 0 Komentarjev

12 countries, 411 athletes, 273 crews, one Lake Bled. Welcome to the 59th International Regatta Bled 2014!

 1-003

!! NEW !! LIST OF ENTRIES – latest version as per 11 June 2014

!! NEW !! PRELIMINARY SCHEDULE DAY 1 as per 11 June 2014

!! NEW !! PRELIMINARY SCHEDULE DAY 2 – UPDATED ON 14 JUNE

BULLETIN

Ta vikend bo na Blejskem jezeru potekala tradicionalna, že 59. po vrsti, mednarodna regata. Letos beležimo eno rekordnih udeležb, saj bo nastopilo kar 411 veslačev in veslačic iz 12 držav, ki bodo tekmovali v 273 čolnih. Glede na udeležbo in organizacijo regata že skoraj dosega nivo svetovnega pokala in je odlična uvertura v to tekmo, ki jo VZS na Bledu organizira maja prihodnje leto.

dsc_0482

Blejska mednarodna regata že dolgo časa uživa visok status kot močna tekma za kategorijo mladincev on članov do 23 let. Slednja je po udeležbi letos še okrepljena, poleg tega pa je prijavljenih tudi veliko A članskih posadk. Med njimi vsi naši najboljši tekmovalci z Luko Špikom na čelu, kot eno bolj zanimivih tujih posadk pa velja omeniti hrvaški dvojni dvojec bratov Sinković, ki predstavljata polovico zlatega dvojnega četverca z lanskega SP. Sicer bo na regati nastopilo 411 tekmovalcev reprezentanc in klubov iz Nemčije, Avstrije, Češke, Slovaške, Madžarske, Hrvaške, Romunije, Srbije, Grčije, Turčije, ZDA in Slovenije. Z najmočnejšo ekipo prihajajo Avstrijci, saj bosta nastopili tudi lanska četrtouvrščena med enojci na SP Magdalena Lobnig in svetovna prvakinja med lahkimi skifistkami Michaela Taupe-Traer. Regata je dvodnevna, tako da omogoča dvojne nastope, potekala pa bo od petka do nedelje, od 13.-15. junija. Finala bodo na sporedu v soboto in nedeljo dopoldne med 8. in 13. uro.

Večina slovenskih članskih veslačev bo v soboto vsi nastopili v enojcih, tako da bodo v konkurenci 29 skifistov veslali Luka Špik, Gašper Fistravec, Matej Rojec in v isti konkurenci tudi lahki veslač Rajko Hrvat ter kandidati za U23 reprezentanco. Rimen veslači bodo nastopili v dvojcih (18 prijavljenih čolnov), in sicer članski čoln Aleš in Janez Zupan ter U23 posadka Miha Ramšak in Gašper Ferlinc.

dsc_0246-001

Nedeljske posadke bodo znane po sobotnih nastopih, le pri Špiku in Hrvatu ter dvojcu z Alešem in Janezom Zupanom je že zagotovo, da se bodo ponovno preskusili v enakih čolnih. Enak princip sestave nedeljskih posadk po sobotnem nastopu v enojcih pa bo uporabljen tudi pri članih do 23 let in mladincih.

 dsc_0035  dsc_0246-001

Luka Špik pred domačo tekmo: »Blejska mednarodna regata mi bo bolj služila kot vmesna postaja za svetovni pokal v Franciji. Po EP smo poskusili ponovno vzpostaviti nek normalen zavesljaj, glede na tempiranje pred in nastope v Beogradu. Tam se sicer ni izšlo najbolje, bom pa to poskusil popravit v Aiguebelettu, blejska regata pa mi bo služila kot nek taktični trening. Konkurenca tu je sicer precej močna, morda bi si v tem trenutku celo želel šibkejšo konkurenco. Je pa to naša domača regata in mislim, da se bo splačalo priti na Bled na ogled zanimiv tekem.«

Ob zaključku sobotnega sporeda final bo VZS pripravila še sprejem za Aleša Jalna, Kristjana Markovca, Nika Krebsa in Vida Puglja – bronaste v dvojnem četvercu na letošnjem mladinskem evropskem prvenstvu.

V soboto ob 11:30 pa bo v VIP prostoru nad tribunami v Veliki Zaki otvorjena tudi stalna razstava fotografij veslaških uspehov na olimpijskih igrah avtorja Aleša Fevžerja.

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja