Aktaulni svetovni podprvak Rajko Hrvat brez težav v četrtfinale

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Rajko Hrvat je v predtekmi zasedel drugo mesto, zaostal je za starim znancem Nemcem Konstantinom Stenhüblom, ki je bil na letošnjem evropskem prvenstvu tretji, le mesto slabši od našega trenutno najboljšega veslača. Stara rivala sta uprizorila tudi najhitrejšo tekmo predtekmovanja, saj imata prvi in drugi čas izmed vseh 25 lahkih skifistov.

 DSC_0049 (1)     DSC_0070 (1)

30-letni Izolan se je tako brez težav uvrstil v četrtfinale, kjer bo iskal nadaljnje napredovanje proti finalu. Večino proge je vodil nemški veslač, tretjih 500 metrov je naš veslač pospešil in za nekaj časa prevzel vodstvo, v zaključku tekme pa se je v vetrovno zahtevnih razmerah bolje znašel Nemec in dobil tekmo za dobro dolžino čolna. Tretji je bil predstavnik Madžarske, četrti Rus, peto mesto pa je zasedel Kolumbijec.

Rajko Hrvat bo v četrtfinalu nastopil v sredo med 15:55 in 16:10, njegovi tekmeci pa bodo znani po jutrišnjem repasažu

 DSC_0071 (1)     DSC_0040 (1)

Rajko Hrvat po tekmi: »Na progi vladajo res težavne razmere za veslanje, podobno kot letos na evropskem prvenstvu, s tem da je tu veter v prsa. Najbolj pomembno je, da sem se uvrstil naprej, seveda pa drugi čas predtekmovanja tudi precej pomeni. Nadaljujem v tem stilu in se že vselim sredinega četrtfnala.«

Rezultati predtekmovanja LM1x    

DSC_0062 (1)

Mlajšima članicama Valentini Aliciji Miklavčič in Andreji Kekič ni uspel preboj v polfinale dvojnih dvojcev. V repasažu, v katerem sta skozi progo izmenjaje veslali na petem in šestem mestu, sta zasedli peto mesto, za posadkami Madžarske, Kanade, Norveške in Italije, prehiteli sta le ruski čoln. Naši dve tako čaka le še finale C, ki bo na sporedu v četrtek ob 11. uri. Tam se bosta za 13. mesto udarili z Italijankama in Rusinjama.

DSC_0023 (1)     DSC_0034 (1)

Rezultati repasaža BW2x

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja