Aleš Zupan in Grega Domanjko jutri v velikem finalu

mario Novice 0 Komentarjev

Člana dvojnega dvojca Aleš Zupan in Grega Domanjko sta si z zanesljivo polfinanalno vožnjo, vodila sta skozi tri četrtine proge, in končnim drugom mestom zagotovila mesto v jutrišnjem finalu, ki bo na sporedu ob 10:52 po našem času. Jure Grace je bil v polfinalu šesti in bo jutri nastopil v B finalu.

Na jezeru v litvanskem Trakaiju so danes vladale težke razmere za veslanje. Ob dežju je pihal še močan nasproten veter iz boka. Blejec Aleš Zupan in Mariborčan Grega Domanjko sta v svoji polfinalni skupini močno startala in si na prvih 500 metrih priveslala že slabo dolžino čolna prednosti (1,51 sekunde) pred Nizozemcema Uittenbogaardom in Robbersom. To prednost sta na polovici proge še povečala na dobri dve skundi in tako nadzorovala tekmo. Druga sta bila vseskozi Nizozemca, za njima pa sta boj za tretje mesto bili posadki Velike Britanije (Beaumont in Ealton) in Litve (Jancionis in Adomavicius), medtem ko sta iz boja za polfinalna mesta že izpadla čolna Danske in Češke. V drugem delu sta Nizozemca stopnjavela ritem, tako sta sta v zaključku tekme prehitela našo posadko za 1,13 sekunde, tretja sta bila domačina z zaostankom 1,41, četrta Britanca z zaostankom 2,52 sekunde, peta sta bila Danca in šesta Čeha. Iz druge polfinalne skupine so v finale naspredovale posadke Nemčije (Rothe in Riemekasten), Italije (Cardaioli in Vicino) in Nove Zelandije (Flannery in Cohen). Primerjalno imata naša dva četrti čas polfinal, res pa da so razlike med vsemi šestimi čolni izredno majhne, kar obeta zelo zanimiv finale. Po današnji tekmi sta bila Aleš in Grega precej utrujena, saj je bila tekma zaradi nenehnih napadov in uspešnega nadziranja tekme zelo naporna. Veliki finale bo jutri ob 10:52 po našem času.

Danes je v polfinalu nastopil tudi Jure Grace v lahkem enojcu. Po dobrem startu in drugem mestu na prvi četrtini proge se v nadaljevanju ni uspel vmešati v boj za finalna mesta. Na koncu je bil šesti in bo jutri nastopil v B finalu. Za uvrstitev med 7. in 12. mestom se bo pomeril z lahkimi skifisti Italije, Slovaške, Alžirije, Bolgarije in Francije. Njegova tekma bo na sporedu jutri ob 08:37 po našem času.

Danes sta z nastopi že zaključila skifista Gašper Močnik in Anja Šešum. Gašper je bil v D finalu šesti in je tako zasedel skupno 24. mesto, Anja pa je v D finalu zmagala in zasedla končno 18. mesto.

Vsi rezultati

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja