Aljančič in Jalen v torkov četrtfinale, dekleti jutri čaka repasaž

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

DSC_0216     DSC_0395

Miha Aljančič je predtekmovanju U23 enojcev zasedel tretje mesto in se tako neposredno uvrstil četrtfinale. V predtekmi je zaostal za Rusom in Švedom, prehitel pa je predstavnika Madžarske in Izraela, medtem ko je Latvijec odstopil. Skozi progo je praktično ves čas vodil Rus Andrey Potapkin, na drugem mestu pa mu je ves čas sledil Šved Emil Freudenthal.  Aljančič je bil v prvem delu proge na četrtem  mestu, potem pa se je prebil pred Madžara in zadržal tretje mesto do konca. Četrtfinale bo na sporedu v torek med 10:10 in 10:25, Skupine pa bodo znane po jutrišnjem repasažu.

Rezultati predtekmovanja BM1x

DSC_0007 (1)     DSC_0011 (1)

V četrtfinale je napredoval tudi U23 lahki skifist Aleš Jalen, ki je bil v predtekmovanju drugi za češkim tekmovalcem Jirijem Simanekom. Skozi progo je Aleš veslal na tretjem mestu, z majhnim zaostankom za vodilnima Čehom in Madžarom in z udobno prednostjo pred skifisti Nizozemske, Moldavije in Estonije. V zadnjem delu je prehitel madžarskega tekmovalca in le potrdil zanesljivo napredovanje v četrtfinale, ki bo na sporedu v torek med 10:30 in 10:45. Aleševi tkemeci bodo znani po jutrišnjem repasažu.

Rezultati predtekmovanja BLM1x

DSC_0209     DSC_0002 (1)

Ženski U23 dvojni dvojec z Valentino Alicio Miklavčič in Andrejo Kekič je bil v predtekmovanju do sredine proge v igri za tretje polfinalno mesto, v cilju pa sta bili naši veslačici četrti za posadkami ZDA, Latvije in Kitajske, prehiteli pa sta Rusinji. Za uvrstitev v polfinale ju tako jutri ob 09:50 čaka repasaž, za tri prosta mesta pa se bosta pomerili s posadkami Italije, Madžarske, Norveške Kanade in Rusije.

Rezultati predtekmovanja BW2x

Vsi rezultati

Jutri bo prvenstvo začel naš lahki skifist Rajko Hrvat. Nastopil bo ob 17:00 v drugi predtekmovalni skupini proti predstavnikom Kolumbije, Rusije, Madžarske in staremu znancu KOnstantinu Steinhüblu iz Nemčije, letos srebrnemu z EP in lani četrtemu s SP.

 

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja