Arne Završnik in Jakob Brglez srebrna na MSP v Vareseju!

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Mariborčana Arne Završnik in Jakob Brglez sta pod vodstvom trenerja Primoža Merfa v Vareseju osvojila naslov svetovnih mladinskih podprvakov v dvojcu brez krmarja (6:31,97). To je prva slovenska veslaška medalja na mladinskih SP-jih po devetih letih.

Zmagala sta Srba Mihajlo Dedić in Nemanja Luleđija (6:29,64). Tretja je bila nemška dvojica Vinzent Kuhn in Kieran Holthues (6:35,07).

Veliki finale dvojcev je bil prava poslastica finalnega dne SP-ja za mladince in mlajše člane. Slovenski dvojec se je izstrelil s starta in vodil dobro polovico proge, ko je pobudo prevzela srbska posadka. Srebrna medalja ni bila ogrožena, Nemca sta v prvem delu preveč zaostala, posadke Romunije, Turcije in Italije pa so bile brez možnosti.

Završnik in Brglez sta bila pred dvema mesecema na mladinskem EP-ju na istem prizorišču četrta, vendar pa sta v vmesnem času pod budnim očesom trenerja Primoža Merfa močno napredovala in uspela premagati takrat srebrna Romuna in bronasta Italijana.

V Vareseju je sicer potekalo združeno prvenstvo za maldince (U19) in mlajše člane (U23). poleg mladinskega dvojca je tam nastopilo še pet slovenskih čolnov, ki so dosegli naslednje uvrstitve:

Mladinci:
– ženski enojec Jana Dremelj: 7. mesto

– moški dvojni dvojec Gabrijel Potočnik in Matej Markuža: 17. mesto

– moški enojec Aljaž Kunstelj: 26. mesto

Člani do 23 let:
– ženski lahki enojec Ruby Čop: 11. mesto

– moški enojec Semjon Kravchuk: 15. mesto

Več na www.facebook.com/SloveniaRowing

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja