Bron za dvojnega četverca na mladinskem evropskem prvenstvu!

mario Novice 0 Komentarjev

Aleš Jalen, Kristjan Markovc, Nik Krebs in Vid Pugelj so na mladinskem evropskem prvenstvu v Hazewinklu osvojili bronasto medaljo. V velikem finalu dvojnih četvercev so zaostali le za posadkam Italije in Romunije, razlika med prvimi tremi pa je bila manj kot sekunda.

dsc_0403

Naši fantje so z odličnim veslanjem vodili vse do 1.500 metrov, vseskozi pa sta največjo nevarnost predstavljali romunska in italijanska posadka, ki sta zaostajali le za malo. Tudi ostale tri posadke pa niso popuščale in bile ves čas na razdalji dolžine čolna ali nekaj več. V silovitem zaključku tekme sta bili italijanska in romunska posadka močnejši od naše, razlike v cilju pa so bile minorne. Romuni so za zmagovalci Italijani zaostali le 0,10 sekunde, Slovenci pa 0,98 sekunde. Četrto mesto, že z zaostankom dolžine čolna, je zasedel čoln Belgije, peti so bili Belorusi, šesti pa Rusi.

 dsc_0829

Štroker Vid Pugelj je takole povzel tekmo in občutke: »Startali smo tako, kot smo se dogovorili s trenerjem Janom Ilarjem, in sicer držati hitre Beloruse, ki smo jih imeli v sosednji progi. Nikogar se nismo bali, šli smo na polno in vodili skoraj celotno progo. V zadnjem delu so nas Romuni in Italijani ves čas lovili in bili močnejši v finišu. Tudi tu smo sicer poskušali, vendar se ni izšlo več kot za bron. Kljub temu smo zelo zadovoljni s tretjim mestom in z izpolnitvijo zadanega cilja.«

Posadka, trije od njih so zadnje leto mladinci, Krebs pa je še mlajši mladinec, je z osvojitvijo medalja dokazala perspektivnost in nakazala tudi možnost dobrega rezultata na mladinskem svetovnem prvenstvu, ki bo avgusta v Hamburgu.

 dsc_0703

Trener Jan Ilar je takole ocenil njihov nastop: “To je bila izredno izenačena tekma in sem zelo zadovoljen, da so zdržali in jo odpeljali po načrtu. V finišu se ni izšlo za zlato ali srebro, vendar pa so fantje dali maksimum in smo lahko zadovoljni. Pohvaliti gre tudi homogenost ekipe skozi celotne priprave in prvenstvo.”Posadka, trije od njih so zadnje leto mladinci, Krebs pa je še mlajši mladinec, je z osvojitvijo medalja dokazala perspektivnost in nakazala tudi možnost dobrega rezultata na mladinskem svetovnem prvenstvu, ki bo avgusta v Hamburgu.

Rezultati

Med velike potenciale sodi tudi Žiga Zarič, ki je na tem prvenstvu nastopil v enojcu in zmagal v B finalu ter tako zasedel skupno sedmo mesto, kar je lep rezultat za zelo zgoščeno in močno konkurenco enojcev.

Med dekleti sta Tinka Kersikla in Andreja Kekič v dvojnem dvojcu zasedli 17. mesto.

Naslednja večja preizkušnja za mladince bo 59. Mednarodna regata na Bledu, ki bo od 13. do 15. junija.

Vsi rezultati

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja