Bron za Nika Krebsa in Miha Aljančiča!

Na mladinskem evropskem prvenstvu v čeških Račicah sta naša veslača Nik Krebs in Miha Aljančič osvojila bronasto medaljo v dvojnem dvojcu. Prva je bila Italija, druga pa Češka.

Od leve Nik Krebs in Miha
Od leve Nik Krebs in Miha Aljančič

Rezultati finala A dvojnih dvojcev:

1. Italija (Andrea Cattaneo, Emanuele Fiume) 6:51,15
  2. Češka (Jan Cincibuch, Eduard Bezdek) +2,32
  3. Slovenija (Nik Krebs, Miha Aljančič) +3,37
  4. Madžarska (Kristof Acs, Mate Bacskai) +4,00
  5. erancija (Stanislas Desgrippes, Hugo Quemener) +7,13
  6. Avstrija (Nikolaus Bradner, David Neubauer)+16,23

IMG_7890

Neverjetna tekma dvojnih dvojcev v velikem finalu, v katerem se do zadnjega ni vedelo, katera država bo med dobitniki medalj. Miha Aljančič  (VK Bled) in Nik Krebs (VK Dravske elektrarne Maribor) sta jo odpeljala zrelo in zahtevnosti primerno ter tako izvlekla maksimum. Skozi tekmo so bili so bili lahko mirni edino Italijani, saj je njihova posadka suvereno obvladala konkurenco. Andrea Cattaneo in Emanuele Fiume sta se dobesedno izstrelila in starta in že kmalu pridobila prednost dolžine čolna, ki sta jo do polovice proge še kar večala. Njuna najbližja zasledovalca sta bila sprva Francoza, ki pa sta v sredinskem delu proge popustila, takrat pa se je začel boj med češko, slovensko in madžarsko posadko za srebro in bron. Miha Aljančič  in Nik Krebs, ki sta bila na polovici proge še peta, sta v drugem delu močno pritisnila in začela loviti in prehitevati čolne pred njima. V zaključku tekme jima je ostalo še dovolj moči, da sta odbila Madžara in se povsem približala Čehoma Janu Cincibuchu in Eduardu Bezdeku. Skozi cilj sta zaveslala kot tretja, za posadkama Italije in Češke. Na četrtem mestu je obstala Madžarska, peta je bila Francija in daleč na šestem mestu Avstrija.

MEP 2015 podelitev

Bronasta medalja je izvrsten uspeh mladih veslačev z Bleda in iz Maribora, ki dokazujeta, da slovensko veslanje ima zaledje in nove talente. Oba sta že lani uspešno nastopala za mladinsko reprezentanco, Krebs je prav tako osvojil bron na MEP (dvojni četverec), Aljančič pa se je kalil kot skifist.

Miha Aljančič: »Bile je res zahtevna tekma. Na začetku sva mislila, da sploh ne bova mogla več priključiti, saj sta Italijana res odlično startala. Potem pa sva sredino proge res dobro odpeljala in tudi za zaključek tekme nama je ostalo dovolj moči, da sva potrdila medaljo. Res sem zelo vesel tega uspeha, saj je potrdil vse težke treninge.«

Nik Krebs: »To je bila ena mojih najtežjih dirk doslej. Nisva se ustrašila nasprotnikov in jo dobro odpeljala. Seveda sem zelo zadovoljen z dosežkom!«

IMG_7915

Trenerja Robert Krašovec in Primož Merf: »Tako napeta tekma, da trenutno sploh še ne morem povsem zbrati misli. Čestitke fantoma! Dokazala sta, da imata eno boljših srednjih delov od vseh nasprotnikov, tako da jima je uspelo zadržati pozicijo na tretjem mestu in se na koncu celo približati Čehoma, ki sta veljala za glavna favoritov. Bravo fanta!«

Aljančič in Krebs sta bila tudi edina slovenska predstavnika v velikem finalu letošnjega mladinskega evropskega prvenstva, kjer so nastopili trije veslači in tri veslačice v štirih različnih disciplinah.

Vsi rezultati

Fotogalerija