Bron za Miha Ramšaka in Gašperja Ferlinca na MSP!

mario Novice 0 Komentarjev

Miha Ramšak in Gašper Ferlinc sta na mladinskem svetovnem prvenstvu osvojila bronasto medaljo v dvojcu. Zmagala je posadka Nemčije, druga je bila Grčija.

fotografija0275-001img-20130811-wa002

Rezultati – finale A dvojec

1. Nemčija 6:35,22

2. Grčija +1,70

3. Slovenija +3,00

4. Srbija +5,50

5. Češka +5,80

6. Avstrija +6,61

dsc_0107-001

Miha Ramšak in Gašper Ferlinc, oba člana Veslaškega kluba Dravske elektrarne, sta bila v velikem finalu dvojcev ves čas v igri za medaljo na jezeru Galve, ki je danes ponudilo odlične razmere za veslanje. Tekmo sta sicer od starta do cilja vodila suverena Nemca Malte Grossmann in Michael Trebow, za njima pa se je bil boj za srebrno in bronasto medaljo med posadkami Slovenije, Grčije in Avstrije. Na prvih 500 metrih sta bila v tem boju v najboljši poziciji aktualna evropska prvaka Avstrijca Christoph Seifriedsberger in Fredinand Querfeld, tik za njima sta bila naša dva, medtem ko sta Grka Georgios Papasakelariou in Michail Kouskouridas začela slabše na šestem mestu. Na polovici proge sta Ramšak in Ferlinc prehitela Avstrijca, tik za njima na četrto mesto pa se je že prebila grška posadka.

dsc_0039-001

V tretji četrtini proge je avstrijska ekipa začela popuščati, naša dva pa sta še vedno držala drugo pozicijo pred močno grško posadko, ki je močno pospeševala. V zadnjih 500 metrih sta grška veslača izvedla odličen finiš in celo zmanjšala prednost do suverenih Nemcev, ki sta vodila tudi že dve dolžini čolna. Naša dva v zaključku tekme nista zdržala grškega napada, vendar pa sta nadzorovala dogajanje v ozadju, tako sta v cilj priveslala kot tretja in osvojila bronasto medaljo. Na četrto mesto se je na koncu prebila posadka Srbije, peta je bila Češka, šesta pa povsem poražena avstrijska posadka.

dsc_4182

To je že druga medalja na velikih tekmovanjih za 18-letna Ramšaka in Ferlinca, lani sta bila namreč v četvercu bronasta na mladinskem evropskem prvenstvu. Na lanskem svetovnem prvenstvu sta bila peta v četvercu, v dvojcu pa sta bila na letošnjem evropskem prvenstvu peta.

Štroker Gašper Ferlinc po tekmi: »Na začetku tekme sva dobro postartala in prišla med prve tri do polovice proge. Potem sva prešla na drugo mesto, v finišu pa nama je zmanjkalo moči za odgovor na napad grške posadke. Z bronasto medaljo sva zelo zadovoljna!«

Trener posadke Primož Merf: »Z nastopom fantov v finalu in skozi celotno prvenstvo sem zelo zadovoljen. Predvsem me veseli dejstvo, da smo se močno izboljšali preko sezone in naredili velik napredek od majskega evropskega prvenstva, kjer smo bili peti.«

Pomočnik selektorja Dušan Jurše je takole potegnil črto pod vsemi nastopi: »Odlično in na vsak način presežek za dvojca. Ta je opravil natančno to, kar smo  s trenerjem Merfom taktično postavili. Skozi celotno progo sta držala stik z Nemcema, pomemben pa je bil tudi prehod s prednostjo pred ostalimi čolni v zaključek tekme. Čestitke za odličen nastop! Dvojni četverec je v polfinalu po moje podlegel pričakovanju finala. Začeli so odlično, potema pa povsem padli, kar je verjetno posledica pomanjkanja izkušenj. Danes so v B finalu nastopili odlično in premagali Češko in Hrvaško, ki sta bili na MEP pred nami. S tem so dokazali, da so bili vredni A finala. Dekleti sta v dvojnem dvojcu dobro, celo nad pričakovanji, glede na njuno manjšo kapaciteto. Enojec je nastopil v okviru svoji zmožnosti, pozna pa se mu pomanjkanje težjih tekem.«

Danes dopoldne sta prvenstvo v B finalu zaključili še ostali dve posadki – dvojni četverec in ženski dvojni dvojec.

Gašper Ostanek, Žan Črnac, Vid Pugelj in Žiga Zarič so večji del proge vodili in na koncu tudi zmagali za dolžino čolna pred posadko Češke. Za njimi so se razvrstili Hrvaška, Velika Britanija, Avstralija in Poljska. Z odlično predstavo v B finalu, ki je ni mogel pokvariti niti v včerajšnjem neurju poškodovan čoln, je tako naš dvojni četverec zasedel skupno sedmo mesto.

Tinka Kersikla in Eva Urevc sta bili peti in tako zasedli skupno 11. mesto. Finale B je zmagala posadka Irske pred Litvo, Hrvaško in Belorusijo, šesta pa je bila Avstrija. Kersikla in Urevčeva sta s tem izboljšali lansko uvrstitev ženskega dvojnega dvojca.

Vsi rezultati

 

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja