Četrto mesto za Zariča in Puglja na Mladinskih olimpijskih igrah na Kitajskem

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Na drugi ediciji mladinskih olimpijskih iger v kitajskem Nanjingu sta v veslanju nastopila naša mladinska reprezentanta Žiga Zarič in Vid Pugelj. V dvojcu sta po obilici smole z minimalnim zaostankom zasedla četrto mesto.

Vid Pugelj in Žiga Zarič sta v finalu dvojca brez krmarja medaljo skoraj že imela v žepu, nato pa je Zarič dobrih 50 metrov pred ciljem z veslom zadel bojo na jezeru Xuanwu. 

Slovenska tekmovalca sta izgubila ritem, preden sta ga spet ujela, pa sta ju prehitela dva čolna. Šlo je zelo na tesno, na semaforju pa se je izpisalo četrto mesto. Za Čehoma, ki sta osvojila srebro, sta zaostala 17 stotink, za bronastima Turkoma pa devet stotink sekunde.

20140817_120510 4 635441221536899714_pugelj_zaric_finale_140820_pek (1)

“Do zadnjih 50 metrov sva tekmovala odlično, nato sva zavila na Žigovo stran, kjer je on z veslom zadel bojo. Izgubila sva ritem, hitrost, izgubila sva vse. Do cilja se nama ni uspelo več pobrati, da bi osvojila medaljo. Pred napako sem imel občutek, da sva že v vodstvu, tako da sva bila v cilju upravičeno jezna. Zagotovo bi osvojila eno od medalj,” je vidno razočaran po tekmi razlagal Pugelj.

Medicinsko osebje se je medtem ukvarjalo z Zaričem, ki je bil v cilju tako izčrpan, da so ga na obalo odpeljali z drugim čolnom, rešilni avtomobil pa ga je odpeljal na pregled v bolnišnico, kjer se je izkazalo, da ni nič resnejšega.

“V cilju je bil precej izčrpan, rekel mi je, da ne more nič, zato sem poklical organizatorje. V veslanju se pogosto dogaja, da si v cilju povsem izčrpan. To je le še en dokaz, da več nisva mogla spraviti iz sebe,” je dodal 18-letni Ljubljančan, ki se z veslanjem ukvarja od leta 2005.

 

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja