Člani do 23 let in mladinci ta vikend nastopajo na mednarodni regati v Ottensheimu

Naši najboljši veslači in veslačice, kandidati in kandidatke za reprezentanci do 23 let in mladinsko izbrano vrsto, ta teden nastopajo na kriterijski regati v Ottensheimu pri Linzu. Na tej mednarodni regati tekmujejo še ekipe iz Avstrije, Češke, Nemčije in Hrvaške. Že včeraj je večina nastopila na posebni tekmi na čas, danes pa je bil na sporedu prvi del glavne regate z dopoldanskimi predtekmovanji in popoldanskimi finali.

Med člani sta v finalu dvojnih dvojcev Gašper Ostanek (VK Nautilus Koper) in Miha Aljančič (VK Bled) osvojila tretje mesto, zaostala sta le za prvo češko in nemško posadko. V finalu enojcev se je uvrstil Aleš Zupan (VK Bled) in tam zasedel šesto mesto.

Med enojci za članice se je v finale uvrstila Valentina Alicija Miklavčič (VK Dravske elektrarne Maribor) in tam osvojila tretje mesto, zaostala je le za češko in hrvaško skifistko.

Pri mladinkah so v finalu enojcev nastopile kar štiri Slovenke. Najboljša je bila s prvim mestom Alja Škrlj (VK Izola), tretja je bila Tjaša Pfajfar (VK Bled), četrta Živa Rus (VK Bled) in šesta Mo Lipovec (VK Dravske elektrarne Maribor).

Tudi v finale enojcev za mladince so se uvrstili štirje slovenski veslači in tudi tu je zmagal naš predstavnik, in sicer član VK Dravske elektrarne Maribor Nik Krebs. Njegov klubski kolega Jaka Čas je bil drugi,  Matej Čuk (VK Bled) četrti in Nejc Donaval (VK Argo) peti. Med dvojnimi dvojci je bila ljubljanska posadka Jaka Malešič-Rok Markovič druga.

Vsi rezultati