•                                          some_text
  • VESLAŠKA ZVEZA SLOVENIJE
    ŽUPANČIČEVA CESTA 9
    4260 BLED

    T: 04 5767230
    E: info@veslaska-zveza.si

Danes predtekmovanja v Luzernu

By mario
In Novice
Avg 5th, 2014
0 Comments
3282 Views

Danes se bo začel svetovni pokal na Rdečem jezeru v Luzernu. V predtekmovanjih bodo nastopili štirje naši čolni – dvojni četverec, dvojec in oba lahka enojca. Popravni izpiti bodo v popoldanskih repasažih, dvojce pa čakajo četrtfinala.

 dsc_0628

Prva bosta nastopila oba lahka skifista Rajko Hrvat in Marko Bolha, bo bosta ob 09:20 veslala v isti predtekmovalni skupini. Za prvi dve mesti, ki vodita v polfinale, se bosta borila s tekmeci iz Nemčije, Francije in Bolgarije.

dsc_0178

V dvojcu je zaradi številčnosti prijav kar šest predtekmovalnih skupin, tako da predtekmovanjem sledijo četrtfinala. Aleš in Janez Zupan bosta nastopila v peti skupini ob 10:05 in se bosta za prva tri mesta, ki vodijo v četrtfinale, potegovala v konkurenci drugega britanskega, prvega južnoafriškega in nemškega čolna.

 dsc_0560

Dvojni četverec v postavi Matej Rojec, Grega Domanjko, Jernej Markovc in Gašper Fistravec bo nastopil ob 10:50 v prvi predtekmovalni skupini, kjer se bodo v konkurenci čolnov Nizozemske, Norveške, Češke in Nemčije potegovali za prva tri mesta, ki neposredno vodijo v polfinale.

 dsc_0871

Startna lista