Deveto mesto za Črnaca in Pangosa, dvanajsto za Hrvata

mario Novice 0 Komentarjev

V finalu B sta danes dober nastop že opravila Žan Črnac in Luka Pangos, ki sta bila tretja in sta tako zasedla skupno deveto mesto. V finalu B je nastopil še članski lahki veslač Rajko Hrvat, ki je bil šesti in zasedel skupno dvanajsto mesto.

vzs_veslanje_1rajko_hrv_1

Žan Črnac in Luka Pangos sta v finalu B startala zelo dobro in bila vseskozi blizu vodilnima posadkama Francije in ZDA, medtem ko sta lahko v ozadju nadzorovala napade posadk Norveške, Srbije in Litve. Na polovici proge sta za Američanoma zaostajala le dolžini čolna, metdetm ko sta imela enako prednost pred najbližjima zasledovalcema Norvežanoma. Takšen vrstni red je ostal nespremenjen do cilja, tako da sta Koprčan in Pirančan osvojila tretje mesto in sta tako skupno deveta na tem prvenstvu. Prva v finalu B je bila Francija, druga ZDA, četrta Norveška, peta Srbija in šesta Litva.V Plovdivu sta bila sicer oba naša veslača debitanta na svetovnih prvenstvih, prihodnje leto Črnac ostaja v kategoriji mladincev, medtem ko se Pangos seli med mlajše člane.

vzs_veslanje_2 rajko_hrv

Članski lahki skifist Rajko Hrvat se v finalu B že od starta ni vmešal v boj za višja mesta in je celotno progo odveslal na šestem mestu in tako zasedel skupno dvanajsto mesto. S tem je član izolskega Arga ponovil rezultat z lanskega svetovnega prvenstva na Bledu. Finale B je sicer zmagal predstavnik Francije pred skifisti Poljske, Bolgarije, Slovaške in Mehike.

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja