Dodatne sprostitve ukrepov na področju športa

Vlada RS na svoji 42.dopisni seji dne 15. maja 2020 sprejela Odlok o začasnih pogojih za izvajanje športne dejavnosti. Odlok dovoljuje izvajanje športnih dejavnosti z 18. majem 2020.

Odlok določa, da:

• Proces športne vadbe se lahko izvaja na ali v športnih objektih in površinah za šport v naravi (tudi v športnih objektih, ki so sestavni del vzgojno-izobraževalnih zavodov);
  • Poleg športne vadbe registriranih športnikov je dovoljena tudi prostočasna športna vzgoja otrok in mladine, obštudijska športna dejavnost, šport invalidov, športna rekreacija in šport starejših;
  • Dovoljeno  je izvajanje vseh športnih tekmovanj do vključno državne ravni, in sicer v panogah, ki imajo evidentiran uradni tekmovalni sistem. Prisotnost gledalcev na športnih tekmovanjih ni dovoljena;
  • Dovoljeno je izvajanje javno veljavnih programov usposabljanj za strokovno delo v športu in licenčnih seminarjev nacionalnih panožnih športnih zvez.

Pri izvajanju športnih aktivnosti je potrebno upoštevati vsa navodila ministrstva, pristojnega za zdravje, in Nacionalnega inštituta za javno zdravje za preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2, ki so objavljena na spletni strani ministrstva, pristojnega za zdravje (https://www.nijz.si/sl/sproscanje-ukrepov-covid-19)

Uporaba_sportno_rekrativnih_povrsin_posodobljeno

Priporocila_za_registrirane_sportnike_posodobljeno

S ponedeljkom, 18.5.2020, je torej dovoljena vsakršna vadba ob upoštevanju navodil NIJZ .

Glede na to posebni ukrepi in navodila VZS niso več potrebni.

Po novem so dovoljeni tudi treningi v večjih disciplinah (dvojni dvojec, četverec, dvojni četverec, osmerec).

Od tekmovanj je dovoljena izvedba tekmovanj nacionalnega nivoja brez gledalcev, tako da predvidevamo izvedbo regate na Bledu za slovenske klube 13. junija 2020. Razpis bo objavljen v kratkem.