Drugi dan mednarodne regate Croatia Open

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Drugi dan mednarodne regate Croatia Open v Zagrebu so članski reprezentančni kandidati ponovno nastopili v enojcih, saj sobotni nastopi selektorju niso dali pravih osnov za načrtovane nastope v dvojnih dvojcih, kar je bila praksa večine konkurentov. Najbolje se je danes ponovno odrezal Gašper Fistravec (VK Dravske elektrarne Maribor), ki je v odličnem finišu ugnal Slovaka Redra in zaostal le za včerajšnjim zmagovalcem Hrvatom Martinom. V finalu A je nastopil še Janez Zupan (VK Bled) in zasedel šesto mesto. V finalu B so nastopili trije Slovenci, Matej Rojec (VK Ljubljanica) je bil drugi, Jan Špik (VK Bled) četrti, Aleš Jalen (VK Bled), sicer U23 lahki veslač, pa peti.

V dvojnem dvojcu za lahke veslače sta člana VK Argo Rajko Hrvat in Marko Bolha v finalu A zasedla četrto mesto, zmagala je posadka Madžarske pred Srbijo in drugo madžarsko posadko.

Mlajši člani (do 23 let) so danes nastopali v absolutni kategoriji. Naša najboljša včerajšnja skifista Gašper Ferlinc (VK Dravske elektrarne Maribor) in Gašper Ostanek (VK Nautilus Koper) sta zdržila moči v dvojnem dvojcu in v finalu B zasedla tretje mesto. Med dekleti sta bili Andreja Kekič (VK Izola) in Manica Ambramenko (VK Dravske elektrarne Maribor) peti.

Med mladinci sta v finalu A nastopili dve slovenski posadki, ki sta zasedli tretje in peto mesto. Bron sta osvojila Miha Aljančič (VK Bled) in Nik Krebs (VK Dravske elektrarne Maribor), ki sta zaostala le za avstrijsko in estonsko posadko. Še za hrvaško posadko sta na petem mestu zaostala člana VK Argo Tim Mahne in Nejc Donaval. Pri dekletih sta se v veliko finale uvrstili Lara Hrvatin (VK Izola) in Tinka Kersikla (VK Argo) in bili tam peti.

Selektor Dušan Jurše je takole povzel slovenske nastope na dvodnevni regati v Zagrebu: “Glavno dirko smo videli že v soboto in tam ni bilo nič takega, kar bi res potrdilo neko kakovost, zato tudi nismo sestavljali dvojnih dvojcev. Malo je odstopal Gašper Fistravec, a je bil tudi njegov zaostanek malce prevelik. Zelo dobro je nastopil lahki veslač Rajko Hrvat, ki je potrdil, da je trenutno najboljši, bilo pa je tudi nekaj pozitivnih presenečenj med mlajšimi, kot so Aleš Jalen, ki je prvo leto mlajši član, pa Gašper Ferlinc, Miha Aljančič in še kdo.”

Vsi rezultati

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja