Drugi dan v Essnu Jalen zmagal, vsi ostali četrti

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Tudi drugi dan močne mednarodne regate v Essnu se je izmed slovenskih veslačev najbolje odrezal Aleš Jalen, ki je med lahkimi enojci v konkurenci članov do 23 let zmagal. Vsi ostali naši čolni so zasedli četrta mesta. Tudi danes je veslačem in veslačicam tekmovanja oteževal močan nasprotni veter, tako da je bila proga počasnejši za slabo minuto.

lahki enojec Aleš Jalen
lahki enojec Aleš Jalen

Aleš Jalen, perspektivni lahki veslač blejskega veslaškega kluba, ki je bil lani med mladinci v dvojnem četvercu bronast na MEP in peti na MSP, je danes ob odsotnosti včerajšnjega zmagovalca Britanca Jamieja Copusa dobil tekmo lahkih enojce v konkurenci članov do 23 let. Skozi progo je veslal na drugem mesti za Nizozemcem Berndom Mortierom, na koncu pa ga prehitel in slavil pomembno zmago v svoji prvi članski sezoni.

lahki enojec Aleš Zupan
lahki enojec Aleš Jalen

Vse druge naše posadke so danes zasedle četrta mesta. Med člani absolutno sta bila za argentinsko in dvema angleškima posadkama četrta Jan Špik in Aleš Zupan v dvojnem dvojcu ter Marko Bolha v lahkem enojci, ki je zaostal za tremi nemškimi tekmovalci.

Med tekmovalci do 23 let pa je bil četrti skifist Matej Grobelnik, zaostal je za Madžarom, Britancem in Nizozemcem, in dvojni četverec, v katerem so veslali Borut Rebolj, Vid Pugelj, Gašper Ferlinc in Gašper Ostanek. Četverec je zaostal za poljsko, nemško in britansko posadko, prehitel pa je drugi nemški čoln.

Vsi rezultati

Naši tekmovalci se sedaj selijo na trening v domače baze. Naslednja mednarodni preizkušnji jih čakata konec tega meseca v Linzu in čez slab mesec na 60. mednarodni regati na Bledu.

Medtem se oba čolna, ki bosta nastopila na EP v Poznanu (29.-31.5.), pripravljata v Sloveniji. Janez Zupan in Gašper Fistravec v dvojnem dvojcu ter Rajko Hrvat v lahkem enojcu jutri zaključujejo prvi del priprav v Mariboru in bodo potem do prvenstva trenirali na Bledu.

 

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja