Drugi dan v Essnu zmaga za Luko Špika

mario Novice 0 Komentarjev

Drugi dan mednarodne regate v Essnu je Luka Špik zmagal v enojcu. Med prve tri sta se uvrstila tudi lahki skifist Rajko Hrvat ter Aleš Zupan in Jure Grace v dvojnem dvojcu. Tudi ostala dva čolna v A članski konkurenci sta nastopila v finalu.

Luka Špik si je lepo prednost pred tekmeci nabral že v prvi polovici proge, ko je ta znašala že več kot deset sekund. V drugem delu proge je le še nadzoroval položaj in v cilj priveslal kot prvi pred Belgijcem Hannesom Obrenom in Fincem Robertom Venom.

Rajko Hrvat je vseskozi veslal na drugem mestu, katerega je z dobrim finišem tudi obranil. Za dolžino čolna je zaostal le za Nemcem Konstantinom Steinhüblom, tretji je bil Švicar Michael Schmid.

Aleš Zupan in Jure Grace sta bila na polovici proge tik za vodilno britansko posadko, v drugi polovici proge pa sta predse spustila le še nizozemsko. Zmagala sta Britanca Lambert in Thomas, druga sta bila Nizozemca brata Muda, napa pa sta bila z zaostankom šestih sekund tretja. Za njima so zaostali Nemčija in dve češki posadki.

Matevž Malešič in Jure Cvet se v lahkem dvojnem dvojci+u nistza vmešala v boj za prva tri mesta, sta pa vseskozi držala solidno peto mesto in ga na koncu v dvoboju s češko podsadko tudi dobila. Zmagla je Avstrija pred Nemčijo in Poljsko.

Gašper Fistravec, Jan Špik, Jernej Markovc in Matej Rojec so se v v dvojnem četvercu, kjer je bila konkurenca najbolj zgoščena, uvrstili v finale, kjer pa višje od osmega mesta niso mogli. Zmagala je Hrvaška pred dvema posadkama Nemčije, četrta je bila Poljska, peta Velika Britanije, šersta Švica in sedma Francija.

V konkurenci do 23 let je bila Anja Šešum v enojcu šesta, Tilen Pugelj in Marko Bolha v lahkem dvojnem dvojcu prav tako pesta, Borut Rebolj pa je bil v enojcu sedmi.

Vsi rezultati

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja