Drugo mesto v finalu B za Aleša Jalna

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

V današnjih finalih B, tekmovanju za razvrstitev med 7. in 12. mestom, na svetovnem prvenstvu do 23 let v Plovdivu sta nastopila dva naša čolna, lahki skifist Aleš Jalen in dvojni četverec. Najbolje se je odrezal Jalen, ki je zasedel drugo mesto in je tako skupno osmi na SP.

DSC_1412

Aleš Jalen je v finalu B lahkih enojcev skozi progo odlično stopnjeval ritem in se na koncu veselil drugega mesta. Ves čas je vodil Nemec Elias Dreismickenbecker, za njim pa se je bil boj za drugo in tretje mesto med našim skifistom, Avstralcem Jackom Kellyjem, Risom Iurijem Lesnovim in Slovakom Petrom Zelinko in Moldavcem Sergejem Oboianschijem. Razlike na vseh vmesnih časih so bile med temi petimi veslači majhne, Jalen pa je bil na 500 metrih peti, na polovici proge četrti in na 1.500 metrih že tretji. V zadnji četrtini proge je prihitel še Avstralca in se od njega oddaljil za dolžino čolna, v zaključku tekme pa je še precej zmanjšal razliko do vodilnega Nemca.

slo1-001

Aleš Jalen je tako zasedel skupno osmo mesto na svojem prvem nastopu na svetovnem prvenstvu za mlajše člani. Lani je nastopal še v mladinski kategoriji in tam kot član dvojnega četverca osvojil bron na EP in peto mesto na SP.

DSC_3428 (2)

Gašper Ostanek, Matej Grobelnik, Borut Rebolj in Gašper Ferlinc v dvojnem četvercu so bili v finalu B zaradi smole povsem nekonkurenčni, saj je enemu od veslačev takoj po štartu zajelo veslo in so se povsem ustavili. Nato so z velikim zaostankom zasedli zadnje peto mesto, saj je Velika Britanija včeraj zaradi bolezni odpovedala nastop. Skupno je naša posadka zasedla enajsto mesto.

slo4

Vsi rezultati

 

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja