Državno prvenstvo v enojcih Bled 2015

Danes je na Blejskem jezeru potekalo Državno prvenstvo v enojcih, ki je bilo prvič organizirano v takšni obliki, torej samo za disciplino enojec. Najboljši posameznik je Gašper Fistravec, ki je dobil članski finale pred Alešem Jalnom in Gašperjem Ferlincem.

Dopoldne je vreme močno skazilo predtekmovanja, saj je pihal močan veter, obenem pa je tekmovalce močil dež. Veliko smolo je imel Rajko Hrvat, naš najboljši lahki veslač, ki se mu je med predtekmo polomil izbočnik oziroma nosilec vesla in je tako moral odstopiti.

Popoldne so se razmere nekoliko umirile, tako da so veslači in veslačice v sicer bolj zimskih temperaturah opravili s finali in videli smo lepe boje za naslove državnih prvakov. V mlajšemladinski konkurenci sta državna prvaka postala Maja Golja (VK Dravske elektrarne Maribor) med dekleti in Jaka Čas (VK Dravske elektrarne Maribor) med fanti, v mladinski kategoriji pa Alja Škrlj (VK Izola) in Miha Aljančič (VK Bled). Med članicami je državna prvakinja postala Andreja Kekič (VK Izola).

Med člani je državni prvak postal Gašper Fistravec, član VK Dravske elektrarne Maribor, ki je vodil od starta do cilja in potrdil vlogo favorita in status trenutno najboljšega posameznika. Na drugo mesto se je po odlični drugi polovici uvrstil Aleš Jalen (VK Bled), sicer lahki veslač v kategoriji do 23 let, bron pa je pripadel Gašperju Ferlincu (VK Dravske elektrarne Maribor), sicer mlajšemu članu in nosilcu medalje z MSP izped dveh let. Od četrtega do šestega mesta so se razvrstili Janez Zupan (VK Bled), Aleš Zupan (VK Bled) in Matej Rojec (VK Ljubljanica).

Gašper Fistravec po tekmi: »Tekma je bila po pričakovanjih, na Bled sem prišel zmagati. Sama zmaga ni bila vprašljiva, v drugi polovici sem le nadzoroval tekmo in jo v zaključku tekme z lahkoto pripeljal do konca. Motiv za nadaljevanje je seveda še vedno prisoten, sicer danes ne bi bil tukaj. Se mi pa pojavljajo vprašanjaglede nadaljevanja in kaj se bo sestavilo za tekmo svetovnega pokala na Bledu. Časa nam namreč zmanjkuje in bomo videli, kako se bo v naslednjih dneh selektor odločil.«

DSC_0849 DSC_0852 DSC_0856 DSC_0857 DSC_0861 DSC_0870

Jutri veslače čaka še nastop na Prvomajski regati, kjer bodo članski veslači nastopili v dvojnih dvojcih v kombinacijah Fistravec-J.Zupan, Rojec-A.Zupan, Ferlinc-Ostanek (U23), Jalen-Pugelj (U23), Rebolj-Grobelnik (U23) in Hrvat-Bolha (lahka veslača). Ob koncu programa se bodo pomerili še v dvojnih četvercih.

Vsi rezultati