Dva brona za slovensko veslanje na EP do 23 let v Kruszwici!

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Aleš Jalen v lahkem enojcu ter Nik Krebs in Miha Aljančič v dvojnem dvojcu so na Evropskem prvenstvu do 23 let v poljski Kruszwici dosegli odličen uspeh, saj so osvojili bronasti medalji.

21271052_1970312223239269_7339549409030574512_n

Finale lahkih enojcev je zmagal Čeh Jan Cincibuh, srebro je pripadlo Avstrijcu Jakobu Zwölferju, od četrtega do šestega mesta pa so se razvrstili predstavniki Turčije, Irske in Švedske. Aleš Jalen je tako osvojil svojo drugo medaljo na velikih tekmovanjih, bronast je bil že pred tremi leti na mladinskem EP, medtem ko je bil letos na SP do 23 let v Plovdivu trinajsti. Na Poljskem je pokazal boljše predstave, konstantno nastopal v kvalifikacijah in tako potrdil talentiranost.

23

V finalu dvojnih dvojcev sta naša dva zaostala le za posadkama Grčije in Srbije, prehitela pa Švedsko, Litvo in Norveško. Nik Krebs in Miha Aljančič sta bila tretja v Evropi že med mladinci pred dvema letoma. Na SP do 23 let v Plovdivu sta bila sedma, tokrat pa sta nastopala še bolj si+uvereno, se iz predtekmovanj neposredno uvrstila v finale, tam pa morala priznati premoč izkušenejšima srbski in grški ekipi.

Na EP sta nastopila še dva naša čolna – dvojni četverec v postavi Nejc Donaval, Tevž Koselj, Matej Čuk in Jaka Malešič je bil zadnji uvrščeni, Valentina Alicia Miklavčič v enojcu pa predzadnja.

Vsi rezultati

Prihodnje leto bo EP do 23 let v Brestu v Belorusiji.

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja