Dva slovenska čolna na drugi tekmi svetovnega pokala v Poznanu

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

V Poznanu na Poljskem se bo ta vikend ponovno zbrala svetovna veslaška smetana, ki pa ponovno ne bo popolna, saj manjka kar nekaj tradicionalno velikih in močnih reprezentanc. Nastopilo bo 486 tekmovalcev in tekmovalk iz 39 držav, Slovenijo pa bodo zastopali Rajko Hrvat v lahkem enojcu ter Aleš Jalen in Marko Bolha v lahkem dvojnem dvojcu.

 DSC_0339 (1)   DSC_0330 (1)

Rajko Hrvat po dveh sedmih mestih na prvi tekmi svetovnega pokala v Beogradu in evropskem prvenstvu v Račicah nadaljuje sezono v neolimpijskem lahkem enojcu. Ta je tokrat najbolj zasedena disciplina s 24 prijavljenimi tekmovalci, s tem da kar nekaj močnih lahkih skifistov ni med njimi. Od finalistov EP so tu evropski prvak Švicar Michael Schmid, podprvak Madžar Peter Galambos in četrtouvrščeni Norvežan Kristoffer Brun, ob njih pa bo kot nevarne tekmece potrebno upotevati še oba nemška predstavnika Wicherta in Rommelmanna, drugega norveškega skifista Tjoema, Slovaka Babača in še koga.

Rajko si je po evropskem prvenstvu vzel par dni premora, potem pa nadaljeval s treningi in na blejski mednarodni regati pretekli vikend zabeležil gladko zmago.

 DSC_0271 (1)   DSC_0296 (1)

Rajko Hrvat: »Za zdaj poteka vse normalno, opravil sem tudi z mednarodno regato na Bledu in z lepo zmago imam lepo popotnico tudi za Poznan. Vsako tekmo bo potrebno narediti maksimalno od samega začetka, zborbati in upam na čim boljšo uvrstitev.«

 DSC_0166 (1)   DSC_0208 (1)

V olimpijski disciplini dvojnega dvojca, FISA in MOK sta olimpijski program za Tokio potrdila pred kratkim, bosta na progi Malta veslala Marko Bolha in Aleš Jalen, ki sta na prvi postaji svetovnega pokala v Beogradu zasedla 13. mesto. V Poznanu je v konkurenci 14 čolnov, od finalistov nedavnega evropskega prventva manjka le drugouvrščeni italijanski čoln, tu pa so Francoza, Irca, Poljaka, Nemca in Britanca, računati pa velja še na Avstrijca, Američana in oba kitajska čolna.

Bolha in Jalen, ki je po novem štroker v tej posadki, sta evropsko prvenstvo izpustila, dobro pa sta nastopila na blejski mednarodni regati, kjer sta zmagala in dosegla tudi spodoben čas.

 DSC_0191 (1)   DSC_0221 (1)

Marko Bolha: »V čolnu je po menjavi pozicij veliko bolje, očitno se bolje ujameva v takšni kombinaciji. Za Poznan predvsem pričakujeva, da bodo nastop z blejske mednarodne regate nadgradila in da bova konkurenčna z ostalimi čolni.«

Žreb predtekmovalnih skupin bo opravljen danes, medtem ko se bodo tekmovanja pričela jutri, ko bodo na sporedu predtekme in repasaži. V sobotnem sporedu bodo polfinala in finala neolimpijskih disciplin, nedelja pa je rezervirana za finala olimpijskih disciplin.

Vse o svetovnem pokalu v Poznanu

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja