Dve drugi mesti na drugi dan Zagreba

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Zagrebški Jarun je danes gostil še drugi del mednarodne regate Croatia Open. Dva naša čolna sta osvojila medaljo, in sicer mladinski in lahki dvojni dvojec.

V mladinski kategoriji so se na podlagi včerajšnjih nastopov v enojcih sestavili dvojni dvojci. Pri fantih se je najbolje odrezal mariborski čoln z Nikom Krebsom in Jako Časom, ki se je uvrstil v finale A in tam osvojil srebro. Za slabo sekundo sta zmagala predstavnika Turčije, bron pa sta si priveslala veslača iz Srbije. Druga najboljša slovenska posadka, v kateri sta veslala Jaka Malešič (VK Ljubljanica) in Nejc Donaval (VK Argo Izola), je bila druga v finalu B. Pri dekletih sta se oba čolna uvrstila v finale B, tam pa je bil z drugim mestom boljši blejski čoln z Živo Rus in Tjašo Pfajfar pred izolsko-mariborsko kombinacijo Alja Škrlj in Mo Lipovec.

Mlajši člani so danes nastopili v dvojnih dvojcih v absolutni konkurenci, kjer sta v finalu A močno zmagala aktualna svetovna prvaka Martin in Valent Sinković pred štirimi estonskimi posadkami. Naša dva čolna sta nastopila v finalu B, v katerem sta Gašper Ostanek (VK Nautilus Koper) in Borut Rebolj (VK Ljubljanica) zmagala, Miha Aljančič in Marko Hladnik (oba VK Bled) pa sta bila tretja. Ravno tako sta v absolutni konkurenci nastopili mlajši članici Manica Abramenko in Valentina Alicija Miklavčič (obe VK Dravske elektrarne Maribor), ki sta zasedli tretje mesto v finalu B.

Tudi lahka veslača Aleš Jalen (VK Bled) in Marko Bolha (VK Argo Izola) sta danes združila moči v dvojnem dvojcu in osvojila drugo mesto v finalu A, za posadko Turčije. V članski konkurenci je danes ponovno nastopil skifist Matej Rojec (VK Ljubljanica), ki se je uvrstil v finale A in tam zasedel četrto mesto, za konkurenti iz Slovaške, Turčije in Avstrije.

Vsi rezultati

 

 

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja