Dvojnemu četvercu ni uspel preboj v A finale

mario Novice 0 Komentarjev

Dvojnemu četvercu v postavi Matej Rojec, Grega Domanjko, Jernej Markovc in Gašper Fistravec ni uspel preboj v veliki finale ni uspel, tako da bodo jutri nastopili v B finalu. V polfinalni tekmi so bili do 1.500 metrov v igri za mesto v finalu, v zadnjem delu pa jim je zmanjkalo moči, tako da so končali na šestem mestu.

dsc_0752-001

Matej Rojec, Grega Domanjko, Jernej Markovc in Gašper Fistravec so polfinalno tekmo začeli pogumno in temu primerno hitro. Na 500 metrih so bili drugi, v sredinskem delu proge so padli na četrto mesto, vendar pa so bili tik za tretjimi Poljaki. Skozi celotno progo so suvereno vodili Estonci, na drugem mestu so bili Novozelandci in tako je ostalo tudi do cilja. V zadnjih 500 metrih so naši popustili in dovolili Poljakom, da so se odlepili. Potem ko so izgubili boj za tretje mesto, ki bi še vodilo v veliki finale, so predse spustili še posadki Nizozemske in Češke in tekmo končali na šestem mestu.

dsc_0871

Štroker Gašper Fistravec po tekmi: »Tekme nismo taktično izpeljali tako, kot smo si zadali in se dogovorili s selektorjem. Estonci so se pokazali kot zelo hitri, tako da smo izgubili stik z njimi. Na dobre pol dolžine so nam pobegnili tudi Novozelandci in Poljaki. Mi smo sicer skušali do zadnje četrtine izničiti to prednost in se jim približati, vendar so oboji uspešno odbijali naše napade. Na koncu pa nas je v bistvu pobralo, zmanjkalo je moči. Za jutrišnjo tekmo se bo potrebno pobrati, predvsem psihično. Mislim, da imamo realne možnosti tudi za zmago in se moramo potruditi.«

Rojec, Domanjko, Markovc in Fistravec bodo tako jutri nastopili v B finalu in si skušali priveslati čim boljšo uvrstitev med 7. in 12. mestom. V konkurenci bodo imeli posadke Nizozemske, Češke, Italije, Avstralije in Kanade.

Rezultati

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja