Dvojnemu dvojcu ni uspel preboj v polfinale

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Janez Zupan in Gašper Fistravec sta bila v četrtfinalu šesta, kar jima prinaša malo polfinale za uvrstitev v finale C ali D. V četrtfinalni tekmi sta bila na polovici proge še na tretjem mestu in v igri za napredovanje, v drugem delu pa nista več zmogla hudega ritma in sta izpadla iz polfinala. Tekmo je zmagala Hrvaška pred Kubo in Azerbadjanom, pred nami pa sta bili še Ukrajina in Argentina.

 DSC_0244

DSC_0249

Naš dvojni dvojec je startal odločno in s konkretnim ciljem uvrstitve v polfinale. Na prvih 500 metrih sta bila tik za vodilnima Hrvatoma, aktualnima svetovnima prvakoma, in z dobro sekundo prednosti pred Kubo in Azerbadjanom, medtem ko sta Ukrajina in Argentina že precej zaostajali. V drugi četrtini je močno pritisnil Azerbadjan in prešel na drugo mesto, medtem ko so se na mestih od tri do pet močno zgostile posadke Slovenije, Kube in Ukrajine. Odločilna je bila tretja četrtina proge, kjer pa Janez Zupan in Gašper Fistravec nista več zmogla visokega ritma in padla na peto mesto. Izgubila sta stik z vodilnimi in pred zadnjim merjenjem vmesnega časa povsem popustila. Hrvaška je brez težav zmagala z dolžino čolna prednosti, na drugem in tretjem mestu pa sta končala ostala polfinalista Kuba in Azerbadjan. V zaključku tekme so ostale tri posadke, ki niso napredovale, povsem popustile in se s precejšnjim zaostankom odpeljale v cilj, na četrtem mestu Ukrajina, na petem Argentina in na šestem Zupan in Fistravec.

DSC_0254

V polfinale so se poleg Hrvaške, Kube in Azerbadjana uvrstile še posadke Francije, Norveške, Velike Britanije, Litve, Avstralije, Italije, Nove Zelandije, Nemčije in Bolgarije.

DSC_0256

Gašper Fistravec: »Sam vstop v tekmo je bil zelo dober, kar en čas sva bila druga in sva v bistvu nadzorovala neposredne tekmece. Vendar po polovici pa so se Azerbadjanci in Kubanci pokazali kot premočni in enostavno nisva mogla slediti, tako da sva bila v drugem delu primorana popustiti. V tem trenutku sva razočarana, ampak tu je še vedno polfinale C/D, kjer bo še potrebno stisniti maksimum.«

DSC_0265

Trener Dušan Jurše: »Odločiti smo se morali za precej napadalno taktiko, poskušali smo držati ukrajinsko ekipo, ki je bila v drugi polovici močnejša, vendar pa tudi njej pravzaprav ni uspel preboj naprej. To je trenutno kapaciteta naše ekipe in sedaj se bo treba usmeriti v jutrišnji nastop za C finale, kjer nas tudi čaka izjemno zahtevna naloga. Zunaj so namreč ostale ekipe, ki so se letos uspevale uvrščati v tudi finale svetovnih pokalov in na evropskem prvenstvu. Mislim, da bo tista res najpomembnejša tekma prav jutri. Kar bomo v tej in zadnji tekmi realizirali, bo tista realna slika naše kapacitete v letošnjem letu.«

Rezultati četrtfinala dvojnih dvojcev


 

Naša dva bosta tako jutri nastopila v polfinalu C/D, kjer se bosta skušala prebiti v finale C, torej med 18 najboljših. Tekma bo na sporedu ob 15:10, njuni tekmeci pa bodo posadke Latvije, Češke, Srbije, Ukrajine in Estonije. Prvi trije čolni se uvrstijo v finale C, ostali pa bodo nastopili v finalu D. 

 

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja