Dvojnemu dvojcu ni uspel preboj v polfinale

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Dvojnemu dvojcu, v katerem veslata Janez Zupan in Gašper Fistravec, se ni uspelo uvrstiti v polfinale. V repasažu sta zasedla četrto mesto, medtem ko sta naprej vodili le prvi dve mesti. Zmagala je Madžarska pred Litvo in Poljsko, peta je bila Belorusija, šesti pa Azerbadžan.

DSC_0008

Druga repasažna skupina dvojnih dvojcev je ponudila razburljivo tekmo, v kateri so bili čolni skozi celotno tekmo precej izenačeni. Večji del tekme sta se v vodstvu izmenjavali posadki Madžarske in Litve, takoj za njima pa so pritiskale ostale posadke. Zupan in Fistravec sta dolgo držala priključek do vodilnih dvej in bila na polovici proge tretja le dve desetinki za vodilno Madžarsko. V tretji četrtini proge nista vzdržala visokega tempa in pritiskov tekmecev. V tem delu sta si verjetno odločilno prednost priveslali madžarska in litvanska posadka, prednju pa sta prišla še Poljaka. V zadnjih 500 metrih sta naša dva sicer skušala uloviti vodilne tri čolne, vendar pa sta v cilj priveslala kot četrta (zaostanek za prvim +3,77) in tako ostala brez polfinala. Iz drugega repasaža sta se v polfinale uvrstili posadki Latvije in Danske.

 DSC_0011

Zupan in Fistravec bosta jutri ob 09:30 nastopila v malem polfinalu za uvrstitev v finale C. Tam se bosta s posadkami Estonije, Izraela in Belorusije pomerila za tri mesta, ki vodijo v finale C, ki bo na sporedu že jutri popoldne ob 13:00.

Janez Zupan: »Čez celo tekmo sva skušala držati stik z ostalimi posadkami. To nama je skozi progo kar dobro uspevalo, v sami končnici pa se je izkazalo, da sva malo prekratka in nama uvrstitev v polfinale žal ni uspela.«

Janez Zupan in Gašper Fistravec
Janez Zupan in Gašper Fistravec

Selektor Dušan Jurše: »S plasmajem seveda ne moremo biti zadovoljni, sta pa v tej drugi tekmi izvedli precej boljši nastop, bolj kompakten. Odločilo je to, da v tretjih 500 metrih nista uspela ubranit pozicije, ki sta jo imela. V tistem delu so bili štirje čolni praktično v eni sekundi in je bilo vsako minimalno popuščanje usodno. Jutri je seveda cilj uvrstitev v finale C in tam zmaga. Se bo pa vseeno treba dodatno skoncentrirati, narediti še boljši nastop, saj ni konkurenta, ki bi ga lahko določil kot slabšega. Čakata nas torej še dva naporna nastopa.«

 DSC_0046

Jutri bo v polfinalu nastopil lahki skifist Rajko Hrvat, in sicer ob 10:05. Njegovi tekmeci bodo predstavniki Rusije, Bolgarije, Slovaške, Grčije in Norveške. Bolgar Nedelcho Vasilev je bil tretji, mesto za Rajkom, na tekmi svetovnega pokala na Bledu, lani pa na EP v Beogradu enajsti. Slovak Lukaš Babač je Rajkov stari znanec in tekmec, na Bledu je zmagal, sicer pa je bil lani na SP v Amsterdamu deveti. Lahki skifisti Rusije, Grčije in Norveške so mladi veslači, ki so lani še nastopali v U23 oziroma mladinskim kategoriji. V veliki finale vodijo prva tri mesta.

http://www.worldrowing.com/

 

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja