Dvojni četverec in enojec v repasaž

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Dvojni četverec v sestavi Grega Domanjko, Jernej Markovc, Luka Špik in Gašper Fistravec je bil v predtekmovanji četrti in bo v torek nastopil v repasažu. Tam bo že jutri veslal skifist Matej Rojec, ki je bil v predtekmovanju peti.

 

Umetna proga Boosban v Amsterdamu je danes ponudila pogoje, ki bi prav prišli tudi na kakšnem jadralnem tekmovanju. Vladal je namreč močan veter v prsa, ki pa je progo skrajšal le za kašnih 10-15 sekund, saj je povzročal precej velike valove, ki so precej oteževali veslanje. Kljub temu so organizatorji speljali celoten program brez spreminjanja sistema tekmovanja, za predtekmovanja pa se je zbralo že nenavadno veliko število gledalcev. To govori o veliki priljubljenosti veslanja na Nizozemskem, nenazadnje je to ena njihovih uspešnejših olimpijskih panog, pa tudi lokacija proge blizu centra Amsterdama je odlična.

DSC_0009 DSC_0003

Grega Domanjko, Jernej Markovc, Luka Špik in Gašper Fistravec so nastopili v tretji predtekmovalni skupini dvojnih četvercev v konkurenci Italije, Poljske, Velike Britanije in Češke. Že od starta sta močno potegnili posadki Velike Britanije in Poljske, kis ta do cilja ostali vodilni in se tudi neposredno uvrstili v polfinale. Med ostalimi tremi čolni se je razvil boj za ostala mesta, nikakor pa niso uspel narediti priključka do vodilnih dveh. Naši so večino proge preveslali na petem mestu, v zaključku tekme pa prehiteli Italijane in tako končali na četrtem mestu, tretji so bili Čehi. Za uvrstitev v polfinale bo naš četverec nastopil v torek popoldne.

Neposredno v polfinale so se uvrstile posadke Estonije, Nove Zelandije, Ukrajine, Nemčije, Velike Britanije, Poljske, Kitajske in Rusije.

DSC_0005

Luka Špik: »Tekme ni potrebno prav veliko komentirati – slabo veslanje, slab rezultat. Popraviti moramo veslanje, saj po moje slabše kot smo, ne moremo odveslati. Vsi smo pričakovali več, sedaj moramo popraviti napake in veliko bolje odveslati v repasažu. Težke razmere, prva tekma v takšni sestavi ali pa hiter start drugih posadk ne morejo biti izgovor, največji problem je bil naše slabo veslanje.«

 

Gašper Fistravec: »Vstop v dirko ni bil tisti pravi, potem pa smo izgubljali tudi skozi sredino. To sta glavni stvari, ki ju moramo popraviti v repasažu, če se hočemo uvrstiti v polfinale.«

DSC_0016 DSC_0009 

Tudi Matej Rojec se v predtekmovanju ni mogel približati mestom, ki so pomenila neposredno napredovanje. V zadnji predtekmovalni skupini je celotno progo preveslal na petem mestu in na koncu precej zaostal za tekmeci. Za vstop v četrtfinale bo že jutri nastopil v repasažu.

 

Ocena današnjih nastopov s strani selektorja Miloša Janše: »Tekma dvojnega četverca se ni odvijala tako, kot smo planirali, torej osvojitev prvega ali drugega mesta. Že kmalu po 500 metrih se je pokazalo, da bo to danes težko izvedljivo in ni reč drugega, kot da ni bil izpolnjen plan. Tudi zaostanki so se pokazali kot prevelik, kar zna biti problem za naprej. Za dvojca in enojca se ni pričakovala direktna uvrstitev in bo njuna glavna tekma repasaž. Lahki enojec je izpolnil pričakovanja in se je zanesljivo uvrstil v četrtfinale, kjer ga čaka glavna tekma, bitka za polfinale.«

 

Na jutrišnji tekmovalni dan bo od naših nastopil le Matej Rojec v repasažu enojcev. Ostale naše posadke imajo dan počitka oziroma bodo opravile dva treninga.

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja