Dvojni četverec in Krek v polfinale, četverec jutri v repasažu

mario Novice 0 Komentarjev

Na evropskem prvenstvo je bil danes prvi tekmovalni dan, ki je bil polovično uspešen za naše posadke. Gašper Fistravec, Jan Špik, Jernej Markovc in Matej Rojec v dvojnem četvercu ter Andraž Krek v enojcu so se uvrstili v jutrišnjin polfinale, četverec bo moral jutri nastopiti v repasažu, lahki dvojni dvojec pa je danes v repasažu izpadel in bo v nedeljo nastopil v C finalu.

cetverec-eu-1 andraz-krek-tekma-1 andraz-krek-tekma

Gašper Fistravec, Jan Špik, Jernej Markovc in Matej Rojec so se z odlično izpeljano tekmo, v kateri so vodili od starta do cilja, neposredno uvrstili v jutrišnji polfinale. Z odličnim startom so takoj prešli v vodstvo, ki so ga potem za vseskozi drugouvrščenimi Ukrajinci morali le kontrolirati. Tretja je bila Velika Britanija, četrta Poljska in peta Danska. S tekočim in hitrim veslanjem je naša posadka med vsemi dosegla drugi čas predtekmovanj, boljšega so imeli le Estonci, četrtouvrščena posadka z letošnjih OI v Londonu. Jutri bodo tako nastopili v polfinalu, od koder prva tri mesta vodijo v veliki finale. Polfinalna tekma bo na sporedu ob 11:32, pomerili pa se bodo s posadkami Danske, Italije, Estonije, Francije in Poljske.

V polfinale se je prav tako uvrstil skifist Andraž Krek. V predtekmovanju si sicer ni zagotovil neposrednega polfinala, zato pa je zmagal v popoldanskem repasažu in se tako uvrstil med dvanajst najboljših evropskih skifistov. Drugi v repasažu je bil Švicar Weitnauer, tretji pa Čeh Plocek, evropski in svetovni mladinski prvak. Kreka polfinale čaka že jutri.

cetverec-eu

Četverec, v katerem veslajo Marko Grace, Aleš Zupan, Grega Domanjko in Jure Grace, je bil v svoji predtekmovalni skupini peti, zaostal je za posadkami Grčije, Romunije, Španije in Francije, prehitel pa hrvaški čoln. Tu nastopa manj posadk, tako da ni polfinal, zato bo jutrišnji repasaž že odločal o udeležencih velikega finala. Tja vodita prvi dve mesti, za katere se bodo naši fantje ob 10:08 pomerili s Španci, Belorusi in Turki.

Lahka veslača Rajko Hrvat in Matevž Malešič sta po neuspešnem predtekmovanju popoldan že nastopila v repasažu. Tu sta bila četrta, kar je bilo mesto premalo za uvrstitev v polfinale. V nedeljo bosta tako nastopila v C finalu.

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja