Dvojni četverec in lahki enojec v polfinalu Luzerna

mario Novice 0 Komentarjev

Današnji dan je bil polovično uspešen za našo reprezentanco. Iz kvalifikacij sta se v polfinale uvrstila dvojni četverec in lahki skifist Hrvat, medtem ko to ni uspelo dvojcu in lahkemu skifistu Bolhi. Dvojni četverec v postavi Matej Rojec, Grega Domanjko, Jernej Markovc in Gašper Fistravec je bil v predtekmi drugi in se je neposredno uvrstil v jutrišnji polfinale. Enak dosežek je uspel tudi Rajku Hrvatu v lahkem enojcu.

dsc_0716-001

Naš dvojni četverec je odlično začel predtekmo in vodil do polovice proge, v nadaljevanju pa predse spustil le nemško posadko, aktualne olimpijske prve in svetovne podprvake. Drugo mesto je bilo seveda dovolj za neposredno uvrstitev v polfinale, tretja je bila Češka, četrta Norveška in peta Nizozemska.

 dsc_0747-001

Matej Rojec, Grega Domanjko, Jernej Markovc in Gašper Fistravec bodo v polfinalu nastopili jutri ob 14:47, za tri mesta v velikem finalu pa se bodo borili s posadkami Nizozemske, Češke, Estonije, Nove Zelandije in Poljske. Od konkurentov so v predtekmovanjih boljši čas od naših dosegli Estonci (sicer najboljši čas predtekmovanj, Novozelandci in Poljaki, s tem da so bile razlike zelo majhne.

 dsc_0252

Tudi lahki skifist Rajko Hrvat je bil v predtekmi drugi, tudi on je zaostal za predstavnikom Nemčije in tudi njemu je uspela neposredna uvrstitev v polfinale. V predtekmi so za njim zaostali Francoz, Bolgar in naš drugi predstavnik Marko Bolha. Rajko Hrvat bo tako jutri nastopil v polfinalu ob 09:12 in se za uvrstitev v veliki finale boril proti predstavnikom Bolgarije, Srbije, Švice in dvema francoskima skifistoma. Marku Bolhi ni uspel preboj v polfinale niti skozi repasaž, tako da bo jutri zaključil nastope v C finalu, ki bo na sporedu ob 10:30, veslal pa bo proti lahkim skifistom Japonske, Švice 2 in Južne Afrike.

 dsc_0178

Aleš in Janez Zupan sta po predtekmovanju nastopila v četrtfinalu, kjer sta zasedla peto mesto za posadkami Velike Britanije, Srbije, Velike Britanije 2 in Hrvaške, prehitela pa sta čoln Argentine. Peto mesto je zadostovalo le za uvrstitev v D finale, kje se bosta za mesta 19-24 borila s posadkami Argentine, Češke, Rusije, Nizozemske 2 in Avstralije 1.

 dsc_0566

Vsi rezultati

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja