Dvojni četverec in ženski dvojni dvojec v polfinalu

mario Novice 0 Komentarjev

Mladinci so na svetovnem prvenstvu danes opravili z repasaži. Uspešna sta bila dvojni četverec in ženski dvojni dvojec, ki bosta tako v soboto nastopila v polfinalu. Že včeraj se je v četrtfinale uvrstil dvojec.

dsc_0130

Dvojni četverec, v katerem veslajo Gašper Ostanek, Žan Črnac, Vid Pugelj in Žiga Zarič, je zmagal v svoji repasažni skupini pred Kitajsko, Dansko, Ukrajino in Latvijo ter se tako suvereno uvrstil v sobotni polfinale.

 dsc_0423

Tinka Kersikla in Eva Urevc sta v repasažu zasedli drugo mesto in se prav tako uvrstili v sobotni polfinale. Prehiteli sta ju le Belorusinji, njuno napredovanje med najboljših 12 pa ni bilo ogroženo skozi celotno tekmo. Tretji sta bili Američanki, četrti Uzbekistanki in peti Poljakinji.

dsc_0301

Pri enojcih in dvojcih je večje število prijavljenih posadk, tako da kvalifikacijski sistem poteka najprej preko četrtfinal.

dsc_0055

Danes se je v repasažu za vstop v četrtfinale boril skifist Dean Maslo. Četrto mesto ni bilo dovolj, tako da se bo razvrstil pod 24. mestom.

 

Že včeraj sta bila v predtekmovanju uspešna Miha Ramšak in Gašper Ferlinc v dvojcu. Zasedla sta drugo mesto za posadko Nemčije in se neposredno uvrstila v jutrišnji četrtfinale. Tam bosta ob 09:18 po SLO času proti posadkam Moldove, Indije, Avstrije, Italije in Gibraltarja veslala za vstop v polfinale, kamor napredujejo prvi trije.

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja