Dvojni četverec neposredno v polfinale, oba skifista v repasaž

Jernej Slivnik Novice 0 Komentarjev

Na SP do 23 let v Plovdivu so danes vsi trije naši čolni nastopili v predtekmovanjih. Uvrstitev neposredno v polfinale je uspela dvojnemu četvercu, medtem ko bosta lahki skifist in skifist ponovno priložnost iskala v jutrišnjem repasažu.

slo4

Gašper Ostanek, Matej Grobelnik, Borut Rebolj in Gašper Ferlinc so v predtekmovalni skupini nastopili v konkurenci Poljske, Češke in Velike Britanije, neposredno v polfinale pa so vodila prva tri mesta. Že po startu proge so si naši veslači zagotovili dobro in varno pozicijo za enega od teh treh mest. Na prvih 500 metrih so bili tretji, v sredinskem delu proge pa so prehiteli Čehe in na koncu zaostali le za vseskozi vodilnim poljskim čolnom. V igro za polfinalna mesta se ni uspela vmešati britanska posadka. Polfinale bo na na sporedu v soboto ob 11. uri po slovenskem času.

Rezultati predtekmovanj BM4x

DSC_3397 (2)

DSC_3428 (2)

Lahki skifist Aleš Jalen je bil v predtekmi drugi, vendar pa je neposredno v polfinale vodila le zmaga. Jalen je skozi tekmo stopnjeval ritem, začel je na četrtem mestu, se skozi sredino  prebil na tretjega, v zadnji četrtini proge prehitel večji del proge vodilnega Američana Hectorja Formosa-Muriasa in v zaključku tekme ogrozil tudi zmagovalca Slovaka Petra Zelinko. Tretji je bil Američan, četrta in peta Švicar in Portugalec pa se nista vmešala v boj za višja mesta. Aleš Jalen bo jutri ob  09:45 po slovenskem času nastopil v repasažu. Za prvi dve mesti, ki vodita v polfinale, pa se bo pomeril s predstavniki Irske, Švedske in Rusije, od katerih ima boljši čas iz predtekmovanj le Rus.

Rezultati predtekmovanj BLM1x

DSC_3389

Vid Pugelj v enojcu je nastopil v četrti predtekmovalni skupini, od koder se je le zmagovalec uvrstil neposredno v polfinale. Naš veslač je skozi celotno progo veslal na šestem mestu in bo tako jutri nastopil v repasažu. Zmagal je Britanec Jack Beaumont, za njim pa so se razvrstili predstavniki Srbije, Monaka, Irske in Norveške ter Slovenije. Pugelj bo v jutrišnjem repasažu ob 09:10 po slovenskem času nastopil ob skifistih Rusije, Švedske, Srbije in Belorusije, v polfinale pa vodita prvi dve mesti.

Rezultati predtekmovanj BM1x

 

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja