Dvojni četverec z zmago v polfinale

mario Novice 0 Komentarjev

Matej Rojec, Grega Domanjko, Jernej Markovc in Gašper Fistravec so se z odlično vožnjo in zmago v repasažu uvrstili v polfinale dvojnih četvercev.

dsc_0446-001

Rezultati repasaža:

1. Slovenija 5:51,89 – v polfinale

2. Nizozemska +0,38 – v polfinale

3. Kanada +0,46 – v polfinale

4. ZDA +3,64

5. Nova Zelandija +7,18

6. Irak +28,02

dscn0254

Naš dvojni četverec je bil v vodstvu praktično ves čas repasažne tekme. Z močnim startom so začeli uresničevati taktični plan, ki so ga začrtali s trenerjem Milošem Janšo. Tako so imeli na prvih 500 metrih že polovico čolna prednosti pred tam drugimi Američani. V srednjem delu proge sta pritisnili Kanada in Nizozemska, vendar pa so naši to pričakovali in še okrepili ritem, tako da so v nekem trenutku imeli že skoraj dolžino čolna prednosti. Oboji, Kanadčani in Nizozemci, so priti zadnji četrtini proge še močneje napadli in na 1.500 metrih sta bili obe posadki za odtenek pred našo. Vendar pa so Rojec, Domanjko, Markovc in Fistravec to pričakovali in v zaključku tekme močno odgovorili ter precej prepričljivo dobili tekmo. V polfinale sta se uvrstili še druga Nizozemska in tretja Kanada, izpadli pa so ZDA, Nova Zelandija (zanjo je veslal tudi lanski olimpijski prvak iz dvojnega dvojca Nathan Cohen) in nekonkurenčni Irak.

Iz drugega repasaža so se v polfinale uvrstile posadke Italije, Rusije in Češka, izpadla pa je tradicionalno močna v tej disciplini Poljska.

dscn0242

Gašper Fistravec po tekmi: »Današnja tekma je bila nekaj čisto drugega kot nedeljsko predtekmovanje. Mogoče je celo dobro, da je prva dirka izpadla nekoliko slabše, da smo vedeli, kaj je bilo potrebno popravit. V repasažu smo se stoodstotno držali plana, za katerega smo se dogovorili s selektorjem. Odbili smo vse napade, na koncu sta se nam dve posadki malo približali, ampak smo zdržali. Lahko rečem, da tudi ta tekma še ni bila popolna, imamo še nekaj rezerve in upam, da bomo to še nadgradili v polfinalu. Z zmago se je dvignila tista samozavest, ki je potrebna. Vidimo, da smo hitri in da se nimamo nikogar bati, tako da bomo v polfinalu zagotovo startali na finale.«

Selektor Miloš Janša je bil s prikazanim zadovoljen: »Moram priznati, da sem z nastopom dvojnega četverca zelo zadovoljen. Izveden je bil res tako, kot smo se dogovorili, torej da povedejo, potem poskušajo držati to prednost pred komerkoli. To pozicijo so res lepo izvedli, za zadnjih 500 metrov pa smo bili dogovorjeni, da še stopnjujejo, kar so tudi izvedli. Za to predstavo jim je res treba čestitati«

Polfinalni skupini bosta znani zvečer po korejskem času in zgodaj popoldne po slovenskem. Polfinale bo na sporedu v četrtek, zna pa priti do sprememb v časovnici, saj je napovedano močno deževje in veter.

dscn0253

Današnji tekmovalni dan so na jezeru Tangeum sicer ponovno vladale odlične razmere za veslanje, še vedno pa je zelo vroče in visok odstotek vlage. Zato je zelo pomembna regeneracija in del te je tudi ohlajanje teles po tekmi v ledenih bazenih, ki nam jih prijazno daje na voljo prijateljska reprezentanca Nove Zelandije.

Vsi rezultati

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja